Voedselbank nieuws

Het wordt weer eens tijd voor een “update” over de gang van zaken bij Voedselbank Westerkwartier.

 

We hebben de feestmaand december weer achter de rug, waarin de groep “Public Relations en Communicatie” van de Voedselbank een aantal acties heeft georganiseerd.

Een grote club enthousiaste vrijwilligers hebben twee volle dagen een inzamelingsactie gehouden bij Albert Heijn in Zuidhorn. Het resultaat was 140 kratten met voedsel voor onze klanten!

Tijdens de Kerstmarkt in Marum hebben plaatselijke politici en pastores voedsel ingezameld bij Albert Heijn, terwijl kinderen van de kindernevendienst (Ontmoetingskerk) en Basisschool “de Bron” bij het Kruitvat inzamelden. Die actie leverde 75 kratten op! We kunnen dus even vooruit.

Tenslotte organiseerden we twee open middagen samen met “Tuuntje”, waar nogal wat mensen op af kwamen. De open middagen leveren goede gesprekken op. Veel mensen zijn toch erg verrast als ze horen en zien hoeveel er voor nodig is om de klanten wekelijks een goed en gezond voedselpakket aan te kunnen bieden. 

Nou moet ik iets verklaren. Stichting “Tuuntje” heeft een groentetuin in Opende, op het terrein van Appie Wijma. “Tuuntje” levert verse groenten aan alle negen Voedselbanken in de provincie Groningen. Op de tuin werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo dient “Tuuntje” meerdere doelen. Gezellig is het er ook, trouwens. Net als op het depot van Voedselbank Westerkwartier.

 

Nog even over de stand van zaken bij Voedselbank Westerkwartier:

  1. Het aantal enthousiaste vrijwilligers blijft stabiel. Wel is er nog behoefte aan mensen die zo nu en dan een paar uurtjes aan een winkelactie mee willen werken.
  2. Financieel kan de Voedselbank zich op het ogenblik redden, mede dankzij de steun van de gemeente in Doezum!
  3. Het aantal klanten blijft de laatste tijd stabiel, terwijl in de stad en in Oost-Groningen het aantal toeneemt. Wij weten echter zeker, dat er nogal wat mensen in ons gebied onder de armoedegrens leven. Hulp vragen is voor veel mensen moeilijk. Ik kan alleen maar zeggen dat dat jammer is. Klanten van ons, die de stap naar de Voedselbank wel gezet hebben, zijn achteraf zo intens blij dat ze dat gedaan hebben! De zorg om het dagelijkse eten wordt deels van hen weggenomen. Dat schept ruimte in hun leven.
  4. De gemeentelijke herindeling heeft tot gevolg dat ook Leek bij gemeente “Westerkwartier” hoort. Tot nu toe is er in Leek een Voedselbank die samenwerkt met die in Noordenveld. In een gemeente mag echter maar één Voedselbank zijn. Er zal op termijn dus iets gaan veranderen. Maar veranderingen kosten vaak tijd. 

 

Mocht u naar aanleiding van dit artikeltje nog vragen hebben, dan kunt u die altijd aan mij stellen. U weet mij, denk ik, wel te vinden.

 

Met een hartelijke groet aan allen!

 

Willy Jansen-Baltink

Bestuurslid PR en Communicatie

Voedselbank Westerkwartier

(0594) 820997

www.voedselbankwesterkwartier.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL47RABO0122256069

Agenda

Vergadering Comm. Kerkrentmeesters
30 april 2019 20:00 -
Vergadering comm. Erediensten
14 mei 2019 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • Toon ontzag voor de HEER, uw God, dien hem, wees hem toegedaan en zweer alleen bij zijn naam. Zing zijn lof, hij is uw God! U hebt met eigen ogen gezien welke grootse, indrukwekkende daden hij voor u heeft verricht. -- Deuteronomium 10:20