Kom in de kring -Jeugdwerk- Verhaal kinderen

Hallo allemaal,

 

Eindelijk maar toch komt dan “Kom In De Kring” weer in zicht, want het is wel weer een tijdje geleden dat er “Kom In De Kring”  was.

Maar we zijn er weer klaar voor en dat komt goed uit, want we hopen er met jullie weer een mooi, goed en gezellig jaar van te maken.

 “Kom in de Kring’’ wordt op de kindernevendienst manier gegeven.

De kinderen gaan eerst mee de kerk in. En gaan voor de schriftlezing met de leiding naar de speelruimte. 

Er is “Kom In De Kring” op 7 oktober.

 

Hier doen we een verhaaltje, en kunnen de kinderen spelen, kleuren, knutselen en zingen. Tijdens de collecte komen de kinderen dan weer in de kerk.

 

Groetjes van de leiding .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Jeugdwerk 2018/2019

 

Ook dit seizoen gaat het jeugd/kinderwerk weer door.  Net als afgelopen seizoen in een afgeslankte vorm, maar toch.  

In de jaargids van de kerk kunt u lezen  wat we zoal doen tijdens clubavonden. Ook over ‘ kom in de kring’  vind u daar informatie.

Dit seizoen gaan we op dezelfde voet verder als vorig seizoen.  1 x per 2 weken  jongeren club vanaf 12 jaar op zondagavond van 19.00 -20.30 uur en 1 x per 3 weken 18+ club op de woensdagavond om 20.00 uur. 

De jongeren krijgen een uitnodiging in de bus met de data erop.

‘Kom in de kring’  is er op elke 1ste zondag van de maand voor alle kinderen t/m 12 jaar

tijdens de kerkdienst. De 1ste keer zal zijn op 7 oktober a.s.

Maaaar…. we gaan net als andere jaren het club seizoen weer openen met de verkoop van puddingbroodjes om de kas te spekken. 

Dit doen wij op vrijdagavond 14 september rond de klok van 18.00 uur. We hopen  van harte dat u ons steunt door mee te doen aan deze actie.  

Graag tot ziens bij u aan de deur of wie weet een andere keer.

Namens de jongeren en kinderen,

het jeugdwerk.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Verhaal  voor de kinderen    (om zelf te lezen of voor te lezen.) 

Voorlezen

Klassenregels

De juf van groep 8 is nieuw. Ze is heel anders dan de andere juffen: stoere laarzen, zwarte lijntjes om de ogen, lange oorbellen, en heel veel kleine rooie krulletjes.

Groep 8 heeft nooit een juf, altijd een meester. Maar deze juf is heel goed. Niet streng maar wel duidelijk.

‘We gaan een aantal afspraken maken’, zegt ze op de eerste dag. ‘Afspraken over hoe we ons in de klas gaan gedragen, dan weten jullie wat er wel en wat er niet mag en dan hoef ik geen politieagent te spelen’.

En nu hangt er dus een lijstje met afspraken voor in de klas: altijd op tijd komen, niet praten als de juf even de klas uit is, geen gepst, niemand uitschelden, geen schuttingtaal. Als je iets niet snapt, vraag je het eerst aan degene die naast je zit en anders loop je rustig naar de juf. En geen geloop naar de wc, dat doe je maar voor schooltijd of in de pauze.

Natuurlijk proberen Anja en Jan-Willem hun juf eerst uit, maar daar ging de lol gauw af, want ze had hen meteen door. Anja had twee keer flink straf gehad en nu is het voorbij. Iedereen weet; als we ons aan de regels houden, is het in de klas het leukste. En dus kon iedereen lekker werken als er gewerkt moest worden, en hadden ze ook nog veel lol, want saai is de juf zeker niet!

Vandaag gaat het in groep 8 over de Tien geboden. Ze praten in de groep vaak over van alles en nog wat. Over wat ze meemaken, over politiek, over boeken, over de Bijbel en nu dus over de Tien geboden.

Wat zijn die Tien geboden eigenlijk? Waarom zijn ze er en waarom worden ze nog altijd in de kerk gelezen? 

Als ze een tijd hebben gepraat, doen ze een belangrijke ontdekking. God heeft die Tien geboden niet alleen gegeven omdat Hij nu eenmaal wilde dat zijn volk op een bepaalde manier zou leven.

Hij heeft ze ook gegeven omdat alles dan veel prettiger wordt, omdat het goed is voor de mensen. Eigenlijk, zo ontdekken ze, lijkt het wel wat op hun klassenregels. ’t Is gewoon veel leuker in de klas als iedereen zich daaraan houdt. En ze weerhouden je van stomme dingen.

Naar de wc gaan als het eigenlijk niet mag, dat is niet zo’n ramp.

Als je echt hoge nood hebt, doet de juf er niet moeilijk over. Maar dat je elkaar niet mag uitschelden, is maar goed ook. En het is ookmaar goed dat alles op papier staat, want uitschelden, daar weet Joost alles van. Uitschelden is vervelend, zelfs zo vervelend dat je er ’s nachts niet van kunt slapen.

Joost is blij met de nieuwe klassenregels, en dat zegt ie ook hardop in de klas, met een rooie kop. De hele klas snapt het, zelfs Anja, de pestkop.

Met z’n allen beseffen ze dat je dus ook blij kunt zijn met de Tien geboden. Dat je ze doet omdat je er blij mee bent, omdat je God dankbaar bent dat Hij ook zo voor je zorgt.

Een paar dagen later zit Joost in de kerk. De dominee leest de Tien geboden, net zoals altijd. Maar Joost luistert er nu beter naar dan anders. Hij denkt aan het gesprek op school. Schuin voor zich in de kerk ziet hij een hoofd met allemaal wilde, oranjerode krulletjes en lange oorbellen. Iets verder naar voren ziet hij het stekeltjeshaar van Anja, de pestkop. Ik geloof dat ik nu pas snap waarom we die Tien geboden altijd in de kerk lezen, denkt hij dan. Als ik me er aan houd, doe ik dat niet alleen omdat het nog beter is, maar vooral omdat ik er blij mee ben.                                                                                     

Agenda

Geen evenementen

Dagelijkse bijbeltekst

  • Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil op heel mijn heilige berg. Want kennis van de HEER vervult de aarde, zoals het water de bodem van de zee bedekt. -- Jesaja 11:9