Verhaal voor de kinderen

Lezen uit de bijbel

 

Stel je voor dat er een nieuw kind bij jou in de klas komt. Je hebt haar nog nooit eerder gezien. Je kent haar niet.

Maar na een dag weet je haar naam.  Na drie dagen weet je dat ze heel aardig is en ook een beetje stoer.

Na een week ga je bij haar spelen en na twee weken ken je haar net zo goed als de andere kinderen uit je klas. Weet je hoe dat komt? Je hebt met haar gepraat, gewerkt en gespeeld.  Zo leer je iemand kennen.

Hoe leer je de Here God kennen? Je ziet Hem niet, je hoort Hem niet en je praat niet met Hem. Of toch wel?

Kijk eens rond als je in de kerk zit. Zie je die mooie bloemen voorin? Die heeft God gemaakt. Zie je de ramen? De stenen van de muren? Het hout van de preekstoel? Het is allemaal gemaakt van dingen die God heeft geschapen. Zie je hoe mooi de kerk is? Dat komt omdat God de mensen zo gemaakt heeft, dat ze mooie dingen kunnen maken. Maar dat weet je niet uit jezelf. Dat weet je alleen omdat iemand je dat heeft verteld. En die weet het alleen omdat het in de bijbel staat

Kijk nu nog eens naar die dikke bijbel op de tafel. Al voordat de dienst begon kon je daaraan zien waarom je in de kerk bent: om de Here God te ontmoeten. Tijdens de kerkdienst wordt uit de bijbel gelezen. Luister dan eens extra goed, want dan hoor je de Here God. De bijbel wordt ook wel het ‘Woord van God’ genoemd. Hij staat namelijk helemaal vol met woorden van God. Als we lezen in de bijbel, praat de Here tegen ons. Hij vertelt dat Hij de hemel en de aarde heeft gemaakt. Hij zegt dat Hij van ons houdt en dat Hij de Here Jezus straf gaf voor onze zonden. Hij vertelt dat we, als we van Hem houden, later bij Hem in de hemel mogen komen. Zo vertelt God wie Hij is. Zo leren we Hem kennen.

Daarom wordt er in de kerkdienst uit de bijbel gelezen. Hoor je het? De Here God praat tegen je. Luister dus, want zo leer je Hem steeds beter kennen.

 

Dieta Stokroos.

Agenda

Vergadering Kerkrentmeesters
24 september 2019 20:00 -
Koffieochtend vrouwen in Grootegast
02 oktober 2019 09:30 - 11:30
Interactieve presentatie
03 oktober 2019 19:15 - 21:30
Communiceren! Maar hoe?
03 oktober 2019 19:15 - 21:30
Vrijwilligers avondbarbecue
05 oktober 2019 20:00 -
Vergadering kerkenraad
07 oktober 2019 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • HEER, God van onze voorouders, u bent God in de hemel en u heerst over de koninkrijken van alle volken. In uw hand liggen macht en kracht besloten, niemand kan zich tegen u verzetten. -- 2 Kronieken 20:6