Op De Koffie-groep

Hier komt info over de Op De Koffie-groep.

Stoppen van de ``Op De Koffie``-groep.

De ``Op De Koffie-groep`heeft besloten vanaf de laatste paaswandeling die ze hebben georganiseerd tijdens 2e paasdag in Doezum te stoppen met hun activiteiten.

Paaswandeling 2017

 

Op de Koffie met Pasen   17 april 2017

Maandag  17 april, ’s morgens om 8:00 uur  nodigen we u/jullie uit voor de Paaswandeling  in de Peebos. 

Samen genieten van de opkomende zon!

Vanaf 8:00 uur verzamelen we bij de schapenstal van Anno Veenstra ( tussen Peebos 21 en 23 ) waar je in een zelf samengestelde groep een uitgezette route kan lopen  over de paden van de Zijlroe, langs het 't Blôde Fuottenpaad en dan via de Doezumermieden weer terug naar het begin/eindpunt.

 

Langs deze route staan bordjes met vragen over Pasen. Bij terugkomst kunt u nog even nagenieten met  een ‘Paas’ ontbijtje  en een kopje thee of koffie.

 

Kom ook en doe mee, denk mee en geniet mee…

 

Graag tot dan!!

Weer eens wat anders!

Op 19 maart organiseert de 'op de koffie' groep Doezum  vanaf 19:00 uur, vanuit verenigingsgebouw Het Anker, een creatieve wandeling met de titel: Pasen van een andere kant.

Wat doet de gemiddelde Doezumer met Pasen? Gewoon doorwerken/leren? Vakantie vieren? Naar de kerk gaan?

Hoe je er ook over denkt en wat je er ook van vindt, het is goed om zo nu en dan met een andere blik naar een traditie te kijken.  Hier helpen wij jullie een handje mee. De ‘op de koffie’ groep wil  laten zien dat het één het ander niet uitsluit , maar juist kan versterken. Dit doen wij op frisse eigentijdse manier. Pasen kun je beleven op een traditionele manier, maar je kunt oud en nieuw ook met elkaar verenigen. 

Op deze zaterdagavond laten we jullie kennismaken met verschillende mensen en plekken in Doezum waar iets van Pasen te zien is en/of te beleven valt. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan op 19  maart naar Het Anker en laat je meenemen, letterlijk naar een andere kijk op Pasen.

De tocht duurt ongeveer anderhalf uur, is gratis en bestemd voor jong en oud.  

Arnold Schreuder. 

Op De Koffie

Wat houdt het in? 

Een geloofsmoment (dienst) voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar in de taal en met gebruiken die de jongeren aanspreekt en begrijpt. Dit geloofsmoment voor jongeren deel te laten zijn van het kerkelijk aanbod.

Waarom doen we het?

Om de jongeren te bereiken/prikkelen met het woord van God. Jongeren hebben recht op een eigen geloofsmoment, met aandacht voor en aansluiting bij de levensstijl en gedachtengoed van de jongeren van nu. De jongeren vinden op dit moment geen of onvoldoende aansluiting bij de manier van geloofsbeleving binnen de huidige (traditionele) kerk. Willen we dit proces binnen onze kerk omkeren dan is een eerste vereiste dat we ons gaan verdiepen en luisteren naar wat de jongeren binnen onze kerk te vertellen hebben.

Inmiddels weten we wat deze jongeren willen, zie uitkomst van het “running diner”. De roep om verandering, binnen onze kerkelijke gemeente, is zo langzamerhand wel duidelijk of zou duidelijk moeten zijn. De tijd is inmiddels rijp dat dat inzicht wordt omgezet in actie. De consequenties wanneer we hiermee wachten laat zich raden!

Sterkten/zwakten

Sterkten

-        Er zijn geen liturgische regels, maar eigen inbreng.

Zwakten

-         Jongeren zien het nog niet als iets waardevols.

 

Aan welke plannen draagt het bij? 

Verandering brengen in een liturgisch vast geroeste ‘kerk’ om zo evangelie uit te dragen en dichter bij belevingswereld te komen van  de jongeren te komen.

 

Wat is nodig? 

-         ‘Ruimte’ in de breedste zin van het woord.

-         ‘Kennis’ en inspiratie om aantrekkelijke diensten te kunnen blijven organiseren.

Agenda

De Kloosterzingers-Bijbelzondag
29 oktober 2017 11:00 -
Koffieochtend
01 november 2017 10:00 -
Vergadering Kerst taakgroep
07 november 2017 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • Er is bijna niemand die voor een rechtvaardig mens wil sterven; slechts een enkeling durft voor een goed mens zijn leven te geven. Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. Des te zekerder is het dus dat wij, nu we door zijn dood zijn vrijgesproken, dankzij hem zullen worden gered en niet veroordeeld. -- Romeinen 5:7-9