Kerkomroep

Informatie van over de Kerkomroep

Uitzendingen erediensten

 

 

 

 

 

Via Radio Westerkwartier: Zondag van 09.30- 11.00 uur. FM kabel: 105,9 Mhz. FM Ether: 105,3 Mhz.

 

Uitzendingen kerkdiensten Radio Westerkwartier.  

Zondag van 9.30 tot 11.00 uur en wordt herhaald op zondagavond van 20.30 tot 22.00 uur

 

 (Wijzigingen voorbehouden)

 

Opgave:  Nog niet ontvangen, zie op de site van: www.kerkomroep.nl

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stopzetten oude website kerkomroep.nl :

In maart 2017 is de nieuwe website van Kerkomroep.nl in gebruik genomen en hebben wij veel positieve reacties mogen ontvangen. Niet voor iedereen is vernieuwing meteen verbetering. Daarom is voor die luisteraars en kijkers die niet zo bedreven zijn in het gebruik maken van nieuwere mogelijkheden, de oude website langer in stand gehouden dan gepland om gewenning mogelijk te maken. 

De oude website willen wij medio oktober 2018 definitief stopzetten. Inmiddels maken de meeste mensen gebruik van de nieuwe website en van onze gratis Kerkomroep-app. Toch is er nog altijd een grote groep mensen die nog de oude website bezoekt waardoor wij deze niet zomaar uit willen schakelen.

Van oud naar nieuw: Helpt u mee?

Om ervoor te zorgen dat iedereen met de eigen kerk kan blijven meeleven, zullen we de gebruikers van de oude website een helpende hand moeten bieden. Helpt u ons mee deze groep mensen te informeren en te helpen?

Mocht u een bezoek brengen bij iemand die gebruik maakt van een PC of laptop, vraagt u dan eens na van welke website men gebruik maakt voor de uitzending. Misschien is er een snelkoppeling naar de oude website gemaakt zodat men met slechts één klik de uitzending krijgt.  Deze snelkoppeling zou dan vernieuwd moeten worden. Of iemand snapt misschien niet welke knoppen gebruikt moet worden bij de nieuwe site en gaat daarom dan maar naar de oude site. In dit geval is het laten zien hoe de nieuwe website werkt al een grote hulp.

Wanneer er een tablet in huis is, dan is de Kerkomroep-App de meest eenvoudige  oplossing.  De app is eigenlijk nog makkelijker te bedienen dan de website, de knoppen zijn groot en u kunt zelfs instellen dat er een melding wordt gegeven dat de uitzending begint.      

Natuurlijk zullen wij zorgen voor berichtgeving naar aanleiding van het gebruik van de oude site.  Ook zal er een vernieuwing van de huidige website plaatsvinden waardoor het bedieningsgemak nog verder vergroot wordt. Met elkaar bereiken we op deze manier zoveel mogelijk mensen. Wij hopen dat ruim vóór de kerstdagen iedereen met veel plezier gebruik maakt van de nieuwe site of app!

Stopzetten oude website

In augustus van dit jaar hebben wij u in de  Nieuwsflits geïnformeerd dat de oude website van Kerkomroep.nl gestopt gaat worden. Ook tijdens de Kerkbeheerdersdag van 6 oktober 2018 is dit nogmaals gecommuniceerd.

Inmiddels staat op de oude website een melding dat deze versie gestopt gaat worden.  Op de nieuwe website is de verwijzing naar de oude site ook verwijderd en vervangen door een verwijzing naar de pagina met Veelgestelde vragen zodat de mensen thuis kunnen nakijken hoe ze hun kerk kunnen opzoeken op de website.

Per maandag 22 oktober 2018 zal de oude versie van de site definitief offline worden gehaald.  Dit is ruim voor de kerstdagen zodat er nog ruim voldoende tijd is om te wennen aan de “nieuwe” website van Kerkomroep.nl!

Verbeterd binnen Kerkomroep.nl

In aanloop naar het stopzetten van de oude versie van Kerkomroep.nl zijn deze week enkele verbeteringen doorgevoerd binnen de nieuwe versie van de website.

Snel kiezen via het hoofdmenu “mijn kerken”.

Net als in de app is nu ook in de website mogelijk om kerken toe te voegen aan “Mijn kerken”. Zo zijn er minder handelingen nodig om bij de kerk uit te komen waar men regelmatig naar luistert of kijkt. Wanneer u een kerk heeft geselecteerd, verschijnt de button “Toevoegen aan mijn kerken”. 

Wanneer u hierop klikt, wordt deze kerk toegevoegd aan de keuzelijst die u aantreft onder de naam “Mijn Kerken” in het hoofdmenu van de website.

Tonen van alle kerken die live uitzenden.

De gebruikers van de oude site zijn gewend dat alle kerken die live zijn, worden getoond in een lijst. Op de startpagina van de nieuwe website worden willekeurig een paar kerken die op dat moment live uitzenden getoond. Dit gaf verwarring omdat men dacht dat “hun kerk” dan niet meer uitzond.

Het is nu mogelijk om een overzicht te krijgen van alle kerken die op dat moment live uitzenden. Er worden nog steeds enkele willekeurige live uitzendingen getoond maar hier treft u nu ook een button aan “Klik hier voor alle live kerken”.

Vergroten van de tekst.

Het is nu mogelijk om de tekst van de website te vergroten. In de rechter bovenhoek treft u A-  en A+ aan. Wanneer u hierop klikt, kunt u de tekst aanpassen.  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orde van dienst, zie ook op de website: www.kerkomroep.nl 

 *Klik op provincie Groningen, plaatsnaam en kerkkeuze.

Voor het aanvragen van een nieuwe aansluiting, het doorgeven van een wijziging, het melden van een storing en het opheffen van een bestaande aansluiting kunt u contact opnemen met: Robbert Oegema

Provincialeweg 38, tel. 06-53292102

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze persoon zorgt er ook voor dat de orde van dienst op de website Kerkomroep Doezum is te zien

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor kerkradioluisteraars is er iedere week een zondagbrief die word samengesteld door D. Stokroos-Steursma: 612998.

Bezorging door Y. Bosma-Pool.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Overzicht van een standaard dienst in Doezum:

-Lied voor de dienst.

 

-Welkom door de Ouderling

 

-(Intochtspsalm)

 

-Votum en groet.

 

-Verootmoedigingsgebed,

 

eventueel met Leefregel, Genadeverkondiging en/of Kyriëgebed, voor de nood van de wereld met eventueel Gloria.(witte zondagen)

 

-Gebed om de Heilige Geest /Zondagsgebed.

 

-Lezingen en liederen. (We maken gebruik van lectoren.)

 

-Verkondiging

 

-Geloofsbelijdenis

 

-Dankgebed, voorbede, stil gebed, Onze Vader.

 

-Collecte

 

-Slotlied.

 

-Zending en Zegen afgesloten met gezongen amen.

Agenda

Vergadering Comm. Kerkrentmeesters
30 april 2019 20:00 -
Vergadering comm. Erediensten
14 mei 2019 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • Toon ontzag voor de HEER, uw God, dien hem, wees hem toegedaan en zweer alleen bij zijn naam. Zing zijn lof, hij is uw God! U hebt met eigen ogen gezien welke grootse, indrukwekkende daden hij voor u heeft verricht. -- Deuteronomium 10:20