World Servants nieuws

 Beste gemeenteleden,

Afgelopen maand stond helemaal in het teken van stamppot! Op 3 maart 2018 stond het stamppotbuffet voor de buurtvereniging ‘Samen één’ in Doezum op het programma. Hier hebben we voor 25 volwassenen en kinderen een maaltijd verzorgd. De opbrengst was ongeveer €190,-. Het was een erg gezellig samenzijn wat werd opgevolgd door een sjoelwedstrijd. Hier moesten wij natuurlijk ook even aan meedoen, dus het werd een gezellige avond! We moeten eerlijk bekennen dat ons talent meer bij stamppot koken ligt dan bij sjoelen :)

Wij organiseerden tevens een stamppotbuffet in onze gemeente in Surhuisterveen. Het vond plaats op 9 maart in de Lantearne. Op 8 maart waren de voorbereidingen al in volle gang: we hebben 30 kilo aardappelen geschild en op de vroege ochtend had een gemeentelid uit de PKN gemeente van Surhuisterveen 30 liter snert gekookt!
Op 9 maart was het om 18.00 uur zover, na alle voorbereidingen kwamen de eerste gasten binnen. In totaal hebben zo’n 65 mensen genoten van het buffet en natuurlijk een toetje. Er was te kiezen uit drie soorten stamppot: hutspot, boerenkool en zuurkool. Daarnaast waren er speklapjes, rookworst, appelmoes, mosterd, rozijnen en zuur. Na de maaltijd zijn we doorgegaan met het Rad van Avontuur. Van vele lokale winkels uit Surhuisterveen en Doezum/Grootegast hebben we mooie prijzen mogen ontvangen met als resultaat dat wij zo’n 35 prijzen konden verloten! De loten waren dan ook zo snel uitverkocht elke ronde dat niet eens iedereen een lot kon bemachtigen! Er waren mooie hoofdprijzen zoals tegoedbonnen van plaatselijke slagerijen, champagne en een heus tostipakket met een ijzer, boek, kaas en andere lekkernijen. Al met al hebben we met z’n allen een enorm gezellige avond beleefd. We willen alle gasten, hulp en koks ontzettend bedanken! De uiteindelijke opbrengst bedraagt ongeveer €950,-,  ver boven al onze verwachtingen!!!

Met deze opbrengsten kunnen we de periode van actievoeren bijna afsluiten. Er staan nog een tweetal acties op de planning.  Op 21 maart zullen we een stamppotbuffet verzorgen voor de verjaardag van Rogier Veenstra. Hier zullen we u in het volgende Kompas over vertellen. En tot slot zullen we in april voor een organisatie zo’n 1400 brieven bezorgen in Surhuisterveen en omstreken voor een vergoeding. Verder staan er geen acties meer gepland.

Volgende maand is het ook al tijd voor het Voorbereidingsweekend in Heino! Op 21 en 22 april gaan we de hele groep ontmoeten met wie we uiteindelijk de reis naar Ecuador gaan maken. We kijken hier erg naar uit! We zullen u volgende maand weer op de hoogte brengen van de ontwikkelingen en hopen u dan ook een leuk overzicht te geven van de afgelopen maanden van actievoeren!

 

Met vriendelijke groet,

Jitske van der Wijk, Nienke van der Wier en Else van Dijk
World Servants Surhuisterveen-Doezum

 

Agenda

Koffieochtend
02 mei 2018 10:00 -

Dagelijkse bijbeltekst