World Servants nieuws

 Beste gemeenteleden,

 Nu het over een aantal weken vakantie is, nadert onze reis met World Servants naar Ecuador ook heel snel! Daarom willen we u op de hoogte brengen van het laatste nieuws.

Op maandag 6 augustus is de dag van vertrek. We vliegen in het begin van de avond naar Madrid in Spanje, van waaruit we overstappen en de reis vervolgen naar Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. In totaal zal deze vliegreis inclusief tussenstop ongeveer 17 uren duren. Wanneer we in Guayaquil geland zijn, gaan we met een bus naar het dorpje El Paraiso waar we zullen bouwen aan verandering. Dit dorpje ligt op ongeveer een uur rijden van de grote stad.

In het dorpje El Paraiso, dat aan de rivier Bulu-Bulu ligt, gaan we zij aan zij met de lokale bevolking bouwen aan een droogschuur en drie droogvloeren. Daarnaast zullen we het bestaande cacaocentrum waarin een opslagruimte, keuken en toiletten zijn ondergebracht renoveren. 

Het is een belangrijk project omdat het de plaatselijke gemeenschap kansen geeft om een betere kwaliteit cacao te leveren wat de verkoop zal bevorderen en een betere prijs zal opleveren. Zo wordt een basis gelegd voor een betere toekomst voor de ruim 300 inwoners van de gemeenschap El Paraiso.

De doelen van het renoveren en uitbreiden van het centrum zijn dan ook als volgt:

  • De boeren in staat stellen om de kwaliteit van hun bonen te verhogen;
  • Het gezinsinkomen van boeren verhogen doordat ze een betere prijs voor hun product krijgen;
  • De coöperatie uitbreiden en versterken zodat ze beter bestand zijn tegen de extremen van de markt.

Wij verheugen ons zeer op ons vertrek naar Ecuador. In een dienst in juli zal er aandacht worden besteed aan onze reis. We zullen dit doen in samenwerking met de voorgaande dominee. De exacte datum is nog niet bekend, maar we hopen u hier via de afkondigingen mee op de hoogte te brengen. Tevens zal er in Surhuisterveen een uitzwaaimoment zijn. Deze vindt plaats op 15 juli om half 10 in de Flambou te Surhuisterveen. Ook hier bent u natuurlijk van harte welkom!

 Net zoals vorige jaren proberen de thuisfronten u via onze facebookpagina ‘World Servants Surhuisterveen-Doezum’ op de hoogte te houden van ons project en updates te plaatsen.

Ook kunt u, als u dat leuk vind, ons een berichtje sturen via ‘de groetjes van’ op de website. Tijdens ons verblijf mogen we namelijk geen contact hebben met het thuisfront. De berichtjes die geschreven zijn, worden ons dan tijdens ons verblijf voorgelezen, zodat we toch wat horen van thuis en worden erg gewaardeerd door de deelnemers. U kunt dit doen door via de World Servants site rechts boven op ‘groetjes van’ te klikken en uw berichtje te schrijven en te versturen naar het project EC218.

Ten slotte willen we u graag bedanken voor uw steun en medeleven, want zonder uw bijdrage kunnen wij niet op pad. We hopen op een geweldige ervaring waarbij we kunnen bouwen aan een betere toekomst voor de gemeenschap van El Paraiso! Na de reis hopen we onze ervaringen met u te delen.

We hopen u op deze manier voldoende informatie te hebben gegeven. Mocht u nog vragen hebben, dan mag u altijd een mailtje sturen of een telefoontje plegen (zie contactgegevens  hieronder).

We ontmoeten u graag in de uitzwaaidienst! 

Met vriendelijke groet,

Jitske van der Wijk, Nienke van der Wier en Else van Dijk                          

World Servants Surhuisterveen-Doezum

Contact:
E-mail:                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon:                       0594-614160                0594-614374

Mobiel en WhatsApp:      06-31150271                           06-16396530

Agenda

Geen evenementen

Dagelijkse bijbeltekst

  • Toen antwoordde God hem: ‘Ik ben die er zijn zal. Zeg daarom tegen de Israëlieten: “IK ZAL ER ZIJN heeft mij naar u toe gestuurd.”‘ Ook zei hij tegen Mozes: ‘Zeg tegen hen: “De HEER heeft mij gestuurd, de God van uw voorouders, de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob. En hij heeft gezegd: ‘Zo wil ik voor altijd heten, met die naam wil ik worden aangeroepen door alle komende generaties.'” Laat de oudsten van Israël bij elkaar komen en zeg tegen hen: “De HEER, de God van uw voorouders, is aan mij verschenen, de God van Abraham, Isaak en Jakob, en hij heeft gezegd: ‘Ik heb gezien wat jullie in Egypte wordt aangedaan en ik heb mij jullie lot aangetrokken. -- Exodus 3:14-16