World Servants nieuws

 Beste gemeenteleden,

Else gaat in 2019 met Jacob, Wianna en Eelkje  (zie foto boven ) naar Bolivia, zie ook de facebook pagina World Servants Doezum-Surhuisterveen.

  •  

Contact:
E-mail:                                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon:                           0594-614374

Mobiel en WhatsApp: 06-16396530

Beste gemeenteleden,

Over ongeveer 2 maanden is het zover, dan vertrekken we met World Servants naar het dorpje Cuevas in Bolivia om verandering te brengen! Zoals vermeld stond in het vorige kerkblad, vond in het weekend van 4 en 5 mei jl. het Voorbereidingsweekend in Heino plaats.  Alle deelnemers van de zomerprojecten kwamen bijeen op Summercamp Heino. Met het thema ‘Outgrow yourself – Dare to serve’ werden we voorbereid op het komende project. Dit geweldige weekend stond in teken van ontmoeten, elkaar leren kennen, voorbereiden en samenwerken.

Ook tijdens het weekend hebben we nagedacht over het jaarthema ‘Outgrow yourself – Dare to serve’. In de Bijbel daagt Jezus ons uit om te groeien, om groter te worden. Namelijk als volgt: “Zo mag het bij jullie niet gaan. Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, en wie van jullie de eerste wil zijn, zal ieders dienaar moeten zijn, want ook de Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven als losgeld voor velen.” Uit deze tekst (Marcus 10:43-45) wordt zichtbaar dat groeien niet draait om jou alleen. Het gaat nog veel verder. Jezus zegt dat jij zelfs groter dan jezelf kan worden wanneer je bereid bent om verder te kijken dan jezelf. Groter worden dan jezelf door om te kijken naar een ander. Te durven laten zien wat God in je heeft gelegd, om een ander te laten groeien; dát is dienen. “Wat wil je worden”, is dus niet de vraag. “Wie wil je zijn?” Dát is de vraag. Word groter dan jezelf. Hier hopen we op project verder over na te denken en aan te werken!

Persoonlijk kijken wij heel erg uit naar het project van komende zomer naar Bolivia en zoals op de foto hieronder te zien is, zijn wij niet de enigen die er zin in hebben! Dit is de bijzondere en enthousiaste groep waarmee we op 13 juli in het vliegtuig stappen en waarmee we de verandering hopen te bereiken voor de gemeenschap in Cuevas, door de bouw van een kliniek.

In de volgende editie van het Kompas zullen we een korte terugblik geven van ons actievoerseizoen en zullen we u op de hoogte brengen van de laatste informatie over ons project.

Met vriendelijke groet,

Jacob Schaap, Eelkje de Wal, Wianna Vrieswijk en Else van Dijk

World Servants Surhuisterveen-Doezum

Agenda

Tentdienst
23 juni 2019 16:00 -
Vergadering eredienstencommissie
25 juni 2019 20:00 -
Vergadering Comm. Kerkrentmeesters
25 juni 2019 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst