De Schakel

 Zet Jezus in je agenda,

 

Als dit exemplaar van het Kompas bij u in de bus valt, dan is voor het overgrote deel van onze gemeente de vakantie afgelopen. De scholen zijn weer begonnen en de meeste mensen met een baan gaan weer aan het werk. En dan komt al gauw de vraag ,wat staat er bij jou in de agenda? Afspraken, lessen, sport?

 

God wil ook graag een plekje in jouw agenda. Sterker nog, Hij wil dat je de hele dag bij Hem bent en je daarvan bewust bent. Hij wil dat je steeds weet: Ik loop naast je en houd je vast.

 

Als je vaak bidt,spreek met Hem als je ‘s morgens wakker wordt,in de loop van de dag zo nu en dan en ‘s avonds als je de dag met Hem afsluit, dan geeft God kleur aan je leven. Als je met God wandelt,elke dag met Hem leeft, dan ga je ook met Hem in gesprek. Over wat je meemaakt,wat je leuk vindt of lastig. Bidden is spreken met God. Als je met God op weg bent,hoef je niet bang te zijn om te verdwalen. Hij is altijd bij je als een betrouwbare gids en Hij vertelt je precies wat je moet doen. In de Bijbel vindt je alles wat je nodig hebt om op het goede pad te blijven. En die weg is Jezus alleen. Alleen via Hem kun je bij God komen. Als je wandelt met Jezus is onze Vader in de Hemel blij met je. Wandelen met Jezus betekent dat je ook doet wat Hij deed. En dat is soms best lastig. Want Jezus ging ver,erg ver. De discipelen van Jezus vonden dat Hij zich zo nederig gedroeg en tot hun schrik zei Jezus:  “Jullie moeten dat ook doen”. Ja,maar eerlijk gezegd, een ander helpen is soms best lastig, het kost tijd en moeite. Maar gelukkig dien jij de Heer niet in je eentje. Als je elkaar helpt ,kom je verder. Bovendien, Jezus helpt je om te helpen. Laat Hem dus maar aan het werk in je hart, dan vertelt Hij je wel wat je kunt doen en voor wie. Zo kun je je talenten inzetten voor anderen. Ga maar op zoek naar de gaven die God je heeft gegeven. Je bent misschien vriendelijk en geduldig,of je bent een handige klusser of je kunt een goed gesprek voeren. Als je zo een helper bent, stap je in de voetsporen van Jezus. Als je leeft met Jezus, maakt Hij je vol van Zijn Geest. Dan gaat de Heilige Geest in je hart wonen. Die Geest verandert je leven. Dus open je hart voor Hem. Spreid je armen wijd uit en bid steeds meer om die Geest. Laten we dat gelijk maar doen:Bidden of je nog meer van Gods Geest mag krijgen en merken. De startzondag is weer geweest en daarbij de diverse activiteiten die voor en door gemeenteleden worden georganiseerd, Ik zou zeggen………..kom en doe mee en zet Jezus in je agenda!

 

 

 

Geïnspireerd door : Bijna-elke dagboek voor gezinnen.

 

Van Drs Roff Robbe.

 

 

Ruurd en Dieuwke Reitsma geven de Schakel door aan familie Swieringa,Eesterweg 19.

Agenda

De Kloosterzingers-Bijbelzondag
29 oktober 2017 11:00 -
Koffieochtend
01 november 2017 10:00 -
Vergadering Kerst taakgroep
07 november 2017 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • Er is bijna niemand die voor een rechtvaardig mens wil sterven; slechts een enkeling durft voor een goed mens zijn leven te geven. Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. Des te zekerder is het dus dat wij, nu we door zijn dood zijn vrijgesproken, dankzij hem zullen worden gered en niet veroordeeld. -- Romeinen 5:7-9