Nieuwsbrief fam. Kees v.d. Vinne

                                                                                                             

Kaapstad, December 2018

Beste mensen,

Een hartelijke groet aan u allen vanuit een zonnig Kaapstad! De temperatuur is hier op dit moment zo’n 26 graden. Als je naar buiten kijkt is alles behoorlijk droog, omdat er weinig regen is gevallen. Gelukkig staan de bomen toch mooi in blad. We hopen dat het goed met u gaat en u goede Kerstdagen heeft gehad. Wat geweldig dat we opnieuw in alle vrijheid de komst van Jezus mochten vieren. Ik kan het bijna niet geloven maar ook 2018 gaat alweer plaats maken voor het nieuwe jaar 2019. We willen u allemaal hartelijk dankzeggen voor uw liefde en genegenheid aan ons als gezin.

Onlangs waren we samen met een aantal andere gezinnen een weekend kamperen. Voor ons de eerste keer en een hele mooie belevenis. Onderweg rijdend langs kolossale bergwanden, werd ik er zo bij bepaald dat zo ook onze Heer en Heiland is. Ons leven kent zijn ups en downs maar van Hem kunnen we op aan. Hij laat niet gaan wat Zijn hand begonnen is. Hij is getrouw, dat heeft Hij ook dit jaar weer keer op keer getoond. We hopen dat ook u die ervaring mag hebben.

De kinderen zijn deze week aan de zomervakantie begonnen. Zowel Ruth als Joshua kwamen beide thuis met een goed rapport. Hier zijn we als ouders uiteraard zeer dankbaar voor! Op school krijgen ze door de week behoorlijk wat huiswerk mee en het is goed dat ze even kunnen ontspannen de komende weken. Half Januari gaat het nieuwe schooljaar weer van start.

Ruth houdt heel veel van ballet en is er erg goed in. Samen met haar groep, waaronder ook een aantal  klasgenoten, hebben ze een druk seizoen achter de rug met oefenen. Ze hebben onder andere een aantal optredens in een theater verzorgd. Het is erg leuk om als ouders zo nu en dan een uitvoering te kunnen bijwonen.                                                                                                                                       

Tennis is hier een populaire sport en de tennisbaan is niet ver van ons huis. Joshua houdt erg van tennis en brengt samen met vrienden van school elke week een paar uren door op de tennisbaan.                  

Nathan woont inmiddels alweer enige tijd bij de familie in Botswana. Hij kan zo net als Fredah’s zussen af en toe een helpende hand bieden  aan Fredah’s moeder.

Naast Fredah’s kantoorwerk voor 12 uur steekt ze vaak her en der een helpende hand toe. Bij tijden helpt ze ook op de Schone Poort. We vragen uw gebed voor het vinden van meer betaald werk. Dit is niet eenvoudig in een land waar zovele mensen op zoek zijn naar werk.

Op de Schone Poort is het even rustig vanwege de zomervakantie. De programma’s  liggen voor een paar weken stil  en zullen na de schoolvakantie weer opstarten. Onze missie als Beautiful Gate is om Gods liefde in de praktijk te brengen door te zorgen voor de kinderen, het gezin te ondersteunen en versterken, en actief te zijn in de wijk. We doen dit met verschillende programma’s op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, ouderschapscursussen, zorg voor kwetsbaren, vakantiebijbelclubs e.d. Ook zijn we actief met sportactiviteiten zoals voetbal en netbal om jongeren te leren samenwerken en positieve activiteiten aan te bieden.

Ik, Kees, ben dankbaar dat God in Zijn trouw me nog steeds de kracht en gezondheid geeft om samen met de tuinman een redelijk groot terrein en gebouwen te onderhouden. Waar nodig en voor specifieke zaken kunnen we gelukkig hulp van buitenaf in roepen van een loodgieter, elektricien en dergelijke.

Helaas werden we deze week opgeschrikt door het bericht dat een 18 jarige jongeman uit de wijk was overvallen, beroofd en gedood. Deze jongen was betrokken bij een van onze programma’s. Wat een verdriet, pijn en vragen roept dit op. Waarom een jong leven op zo’n manier verwoesten? Armoede is vreselijk maar het nemen van een leven is zo onherroepelijk. Helaas wonen er duizenden mensen in Zuid Afrika in zeer kwetsbare  omstandigheden. De bijbel zegt in Joh. 10:10 een dief komt alleen om te stelen, te slachten en te vernietigen. Ik, de Heer, ben gekomen zodat ze leven hebben in overvloed. O Heer wees genadig!

Gebed:     

  • We danken God voor uw betrokkenheid op ons als gezin en ons werk voor de Schone Poort. Zonder u zou dat niet mogelijk zijn. Dank u wel!                                                      
  • We vragen uw  gebed voor Gods hand en bescherming over het centrum en het bewakingspersoneel tijdens deze vakantie periode
  • Wilt u a.u.b. in het bijzonder bidden voor de familie en vrienden van de omgekomen jongeman?  
  • Wilt u ook bidden voor de mensen in de wijk, voor Gods hand van bescherming, over hen die thuis blijven en anderen die in de vakantie naar hun families reizen. 
  • Wilt u bidden voor een tijd van rust en ontspanning voor de medewerkers

We wensen u en uw  familie een goede afsluiting van dit jaar en Heil en Zegen voor het nieuwe jaar !                                                                                         

Verzending van onze nieuwsbrief:                                                                                                                                       

Per email: Clarieke Riet ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )                                                                                          

Per Post: Adrie Haaksma- van der Vinne , Wigbold van Ewsum straat 53  9882 PN Kommerzijl     

Tel. 0594-212698                                                                                                                           

Contactpersoon in Nederland: Sarah Bogaers. Telefoon 040-2459000 of 06 24976206

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                                                 

Ons adres: Kees en Fredah van der Vinne p/a Beautiful Gate Ministry, P.O Box 144. Mitchells Plain 7789 Zuid Afrika   Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Giften belasting aftrekbaar t.n.v. St. Samen op de Bres  te Ermelo .rek.nr NL62INGB 0003441628 Onder vermelding van  de nieuwe Projekt naam: Beautiful Gate  ipv  Kees en Fredah van der  Vinne  

 

Agenda

Gemeente Groeigroep avond
25 november 2019 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst