KerkInActie Diaconie

Informatie over\van KerkInActie - Diaconie

Actie deel je Kerstpakket

De KIA/Diaconie zal in de maand december opnieuw een actie houden voor de mensen in Doezum die het momenteel financieel niet te ruim hebben. In deze tijd waarin mensen minder te besteden hebben door soms heel  uiteenlopende redenen zoals geen werk, toenemende kosten etc. is het voor iedereen niet meer vanzelfsprekend om uitbundig de feestdagen te vieren.

Misschien kent u dorpsgenoten die het momenteel financieel moeilijk hebben en die in uw ogen verrast  kunnen worden met een kerstpakket. U kunt de naam van deze persoon, of de naam van het gezin doorgeven vóór zondag  17 december a.s. via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of telefonisch via Auke Helmus, tel.613834  of  Feikje van Dijk tel.614374

Vanaf zondag 3 december komt er in de hal van de kerk aan de Perastraat en in de  hal van de St. Vituskerk een mand/doos te staan waarin u uw voedselproducten kunt deponeren, maar u kunt uw producten ook brengen bij Auke Helmus, Provincialeweg 42  of Feikje van Dijk Doezumertocht 21.

 

Wij zullen voor de mensen die u, als dorpsgenoten, hebt opgegeven een kerstpakket samenstellen en deze voor de kerstdagen bezorgen.

 

Zijn er producten over dan zullen we deze naar de voedselbank in Grootegast brengen.

Wij zien uw bijdrage met belangstelling tegemoet.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Kia/Diaconie

 

Protestantse gemeente Doezum.

Vrijwillige bijdrage KIA-Diaconie.

 

Het einde van 2017 komt weer in zicht en dat betekent voor Kia dat de giften weer verdeeld moeten worden.

We hebben u gevraagd om de Vrijwillige Bijdrage aan de KIA voor 1 oktober te storten op ons bankrekeningnummer: NL68 RABO 0323 7462 25.

Alle bedragen die we van u ontvangen, plus de bedragen die binnen komen via de collectes voor de KIA worden verdeeld over een groot aantal goede doelen in de regio, landelijk en wereldwijd.

Helaas hebben we nog niet alle toegezegde bedragen ontvangen.

Graag ontvangen we u bijdrage z.s.m. zodat we weten hoeveel we kunnen verdelen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage

 

Namens KIA Diaconie

Penningmeester Leneke Struiksma

Zending over grenzen-Sponsorgezin

KIA/Diaconie heeft al jarenlang de familie Povshuk in Oekraïne met een maandelijkse bijdrage van € 23,- gesteund.

Onlangs kregen we bericht van Zending over Grenzen dat het de familie Povshuk goed gaat en niet meer in aanmerking komt voor financiële steun.

Vader Povshuk heeft, met o.a. onze steun, een bedrijf kunnen opzetten. Hij koopt en verkoopt verse vis op diverse markten. Hij heeft watertanks en toebehoren kunnen kopen, zodat hij de vis die op de markten verkocht wordt, vers gehouden kan worden.

Over een paar maanden zullen we foto’s krijgen, zodat we met eigen ogen kunnen zien wat onze gift voor dit gezin betekend heeft.

Het betekend niet dat onze steun aan Zending over Grenzen op houdt.

We hebben een nieuw sponsorgezin toe gewezen kregen.

Het is de familie Gubenya uit Rivne in Oekraïne.

Het gezin bestaat uit vader, moeder, twee dochters en drie zonen.

Moeder Olesya heeft drie zware operaties achter de rug en helaas gaat het nog niet goed met haar gezondheid. Dat betekent dat vader Mykola, die geen vaste baan heeft, aan huis gebonden is en dus niet in staat is om seizoenswerk of andere klussen te doen. De zorg is intensief, want hun zoontje Kyrill heeft een ernstige beperking. Hij is met een hersenbeschadiging geboren. Hij is niet alleen blind, maar kan ook niet spreken en lopen. Het gezin moet van een kindertoeslag rondkomen, ongeveer € 175, per maand. Gelukkig hebben ze ook een klein stukje grond waarop wat groenten en aardappels worden verbouwd. Er loopt ook wat vee rond, zodat er af en toe een stukje vlees of een eitje op de borden ligt. Onlangs was de familie genoodzaakt om het paard en de koe te verkopen omdat de operaties van Olesya en de kleine Kyrill moesten worden betaald …. En de schulden stapelen zich op.

Het huis van de familie Gubenya is nog niet afgebouwd. Het huis heeft vijf kamers, een badkamer en een keukentje. Het toilet is buitenshuis. Mykola kookt op een houtfornuis dat tevens als kachel dienst doet. Het gezin woont in Rivne, een stad met ongeveer 300.00 inwoners. Er eerst grote politieke onrust in Oekraïne.

Er heerst een enorme werkloosheid. De belangrijkste inkomstenbronnen in dit gebied zijn de landbouw, de chemische industrie en de houtbewerkingsfabrieken. Er zijn echter veel te weinig werkplekken voor het aantal werkzoekenden uit de stad en uit de omgeving.

Medische voorzieningen zijn er wel, maar de ziekenhuizen hebben bijna geen materiaal.

Er zijn diverse winkels in Rivne, maar er zijn maar weinig mensen die de aangeboden goederen kunnen kopen. De wegen worden slecht onderhouden. Water komt uit een centrale voorziening, maar het gebeurt vaak dat er helemaal geen water uit de kraan komt.

De mensen hier hebben enorm te lijden onder de economische omstandigheden die vanwege de politieke situatie alleen maar slechter wordt.

Zending over Grenzen is in mei 1997 gestart met het sponsorprogramma in dit gebied. Dankzij o.a. onze financiële steun kunnen ze voor extra voedsel en kleding zorgen. Ook worden diverse activiteiten in de gemeenschap georganiseerd waaraan het gezin kan deelnemen.

De medewerkers van Zending over Grenzen bezoeken en ondersteunen het gezin Gubenya door er te zijn als zich problemen voordoen.

Onze financiële steun, betrokkenheid, gebed of een kaartje wordt erg door het gezin op prijs gesteld.

 

Namens KIA/Diaconie

Leneke Struiksma

 

Dorcas Voedselactie

 

Graag willen we de Dorcas Voedselactie weer bij u aanprijzen en u vragen om verschillende produkten van onderstaande lijst te kopen en in te leveren bij de kerk (zoals voorgaande jaren ook gedaan is).

Doe mee en koop één of meer van onderstaande producten voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika.

Het voedsellijstje

2 x zonnebloemolie (1 plastic literfles)
1 x kilo suiker (kiloverpakking)
3 x kilo rijst (kiloverpakking en liever geen snelkookrijst)
4 x pasta (500 gramsverpakking)
2 x (vruchten)thee
1 x theebiscuitjes
1 x Liga (geen milkbreak)
1 x blik limonadesiroop (geen plastic fles)
2 x groenten in blik (800 gram, geen glas)
1 x vruchten in blik (800 gram, geen glas)
2 x jam
2 x tandenborstel

Agenda

Kerstconcert Beatrix Flambou Surhuisterveen
16 december 2017 20:00 -
Catechese 12 t/m 14
17 december 2017 09:30 -
Kerstviering kerk en school
21 december 2017 17:30 -
Kerstoratorium Zingt Gode Lof uit Gerkesklooster
24 december 2017 16:00 -
Oliebollenactie-bezorging 30 dec.door World Servants.
30 december 2017 08:00 -
Koffieochtend
03 januari 2018 10:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • De enige God, die de macht heeft u voor struikelen te behoeden en u onberispelijk en juichend van vreugde voor zijn majesteit te laten verschijnen, die ons redt door Jezus Christus, onze Heer, hem behoort de luister, de majesteit, de kracht en de macht, vóór alle eeuwigheid, nu en tot in alle eeuwigheid. Amen. -- Judas 1:24-25