KerkInActie Diaconie

Informatie over\van KerkInActie - Diaconie

Actie ``deel je Kerstpakket``.

 

De KIA/Diaconie zal in de maand december opnieuw een actie houden voor de mensen in Doezum die het momenteel financieel niet te ruim hebben. In deze tijd waarin mensen minder te besteden hebben door soms heel  uiteenlopende redenen zoals geen werk, toenemende kosten ect. is het voor iedereen niet meer vanzelfsprekend om uitbundig de feestdagen te vieren.

Misschien kent u dorpsgenoten die het momenteel financieel moeilijk hebben en die in uw ogen verrast  kunnen worden met een kerstpakket. U kunt de naam van deze persoon, of de naam van het gezin doorgeven vóór zondag  16 december a.s. via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of telefonisch via Auke Helmus, tel.613834  of  Feikje van Dijk tel.614374

Vanaf zondag 2 december t/m woensdag 19 december komt er in de hal van de kerk aan de Perastraat en in de  hal van de St. Vituskerk een mand/doos te staan waarin u uw voedselproducten kunt deponeren, maar u kunt uw producten ook brengen bij Auke Helmus, Provincialeweg 42  of Feikje van Dijk Doezumertocht 21.

Wij zullen voor de mensen die u, als dorpsgenoten, hebt opgegeven een kerstpakket samenstellen en deze voor de kerstdagen bezorgen.

Zijn er producten over dan zullen we deze naar de voedselbank in Grootegast brengen.

Wij zien uw bijdrage met belangstelling tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,

Kia/Diaconie

Protestantse gemeente Doezum

Giften

De protestantse Kerk Nederland is een instelling die door de belastingdienst goedgekeurd is als ANBI.

Dit houdt in dat giften aan deze instelling voor u bij de aangifte voor de inkomstenbelasting  aftrekbaar zijn, met andere woorden de belastingdienst betaalt mee aan uw gift. U kunt overwegen uw gift te verhogen met het bedrag wat u van de belastingdienst terug ontvangt.

Dit geldt voor uw vaste vrijwillige bijdrage aan de Protestantse Gemeente Doezum, maar ook voor uw bijdrage aan de diaconie. En ook voor de collectebonnen. 

Nieuwsbrief fam. Kees v.d. Vinne

 

                                                                                                               Kaapstad, Januari 2017

 

Beste gemeente te Doezum,

 

Een hartelijke groet uit Kaapstad aan u allemaal. Het was bijzonder dat we na lange tijd als gezin weer eens in Nederland konden zijn waaronder ook in Doezum.

 

We stellen het op prijs dat u ons in de gelegenheid hebt gesteld verslag te doen van  ons werk met de Schone Poort in de dienst op 11 december.

 

Dank u wel voor uw betrokkenheid in de afgelopen jaren welke we zeer waarderen en u daardoor ook deel bent van wat wij hier mogen doen in de townships van kaapstad.

 

We wensen u als gemeente Gods Zegen en nabijheid toe !

 

Met vriendelijke Groet!       Kees, Fredah, Nathan, Ruth en Joshua.

 

Bezetting KerkInActie / Diaconie

De taak van deze werkgroep is dat zij de gemeente stimuleert om in woord en daad in de samenleving dichtbij en veraf aanwezig te zijn. De Werkgroep behartigd dus de opdracht van de gemeente om in de samenleving van haar Heer te getuigen. In de mondiale samenleving doet zij dit in de combinatie van zending en werelddiaconaat, in de lokale samenleving in de combinatie van missionair gemeente-zijn en binnenlands diaconaat.

Voorzitter/diaken

Halbe Donker

Secretaris/diaken

Feikje van Dijk

Penningmeesteresse

Leneke Struiksma

Diaken

Feikje van Dijk

Antiena de Vries

Halbe Donker

Kerk In Actie-leden:

Lutske Renkema

Sietse-Ruurd Reitsma

Jan de Jong

 

Agenda

Kerststallen expositie
17 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
18 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
19 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
20 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
21 december 2018 19:00 - 17:00
Kinderkerstkoortje van RBS
22 december 2018 10:00 -
Kerststallen expositie
22 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
23 december 2018 19:00 - 17:00

Dagelijkse bijbeltekst

  • Op deze berg vernietigt hij het waas dat alle volken het zicht beneemt, de sluier waarmee alle volken omhuld zijn. Voor altijd doet hij de dood teniet. God, de HEER, wist de tranen van elk gezicht, de smaad van zijn volk neemt hij van de aarde weg – de HEER heeft gesproken. -- Jesaja 25:7-8