Nieuwspagina van de Protestantse Gemeente Doezum

Koffieochtend dorpsgenoten

In het ontmoetingscentrum Het Anker organiseren een aantal vrijwilligers iedere eerste woensdag van de maand een koffieochtend voor ouderen en alleengaanden.

Omdat ieder mens verschillend is en op verschillende manieren wil "ontmoeten", is daartoe ook de mogelijkheid. Als een deelnemer gewoon wil zitten en genieten van de bedrijvigheid is dat in orde. Als een ander graag wil koffie schenken is dat ook goed. Een derde wil misschien juist graag aan een tafel met anderen zitten om iets te doen, een spelletje, praten of iets dergelijks.

De start was op woensdag 6 september, tijd 10.00 uur.

De volgende ochtenden zijn op:

*4 april,

*2 mei.

Voor informatie of vervoer kunt u bellen met Dieuwke Reitsma, 0594-613747

Koekenactie 2017-18

In het winterseizoen 2017-2018 wordt de koekenactie weer gehouden.

Het afgelopen jaar was de netto opbrengst nog niet zo groot als voorgaande jaren maar we hopen toch dat veel mensen weer meedoen en dat de opbrengst steeds groter wordt. De opbrengst was afgelopen jaar € 410,--. Wij willen U weer bedanken voor Uw bijdrage. Ook voor de giften die wij hebben ontvangen onze dank.

Dit seizoen worden er weer 8 maal koeken bezorgd. Wij starten op dinsdag 3 oktober 2017.

De bestellijst voor de koeken vindt u ook als bijlage in het Kompas.

De bestellijsten worden NIET BIJ U OPGEHAALD.

Dit omdat dat heel veel tijd in beslag neemt en het ook op andere manier mogelijk is:

Het formulier (of de aantallen) graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of Appen mag ook naar 06-15967730 Gerry Donker

Of in de brievenbus doen: Provincialeweg 4 te Doezum

Heeft u geen bestellijst ontvangen en wilt u toch meedoen aan de koekenactie of wel een bestellijst ontvangen maar deze is niet opgehaald dan kunt u hiervoor terecht bij Halbe en Gerry Donker, Provincialeweg 4, Doezum.

Wanneer u vooruitbetaald; kunt u dit aangeven op het bestelformulier en het geld graag overmaken op rekening nummer NL89 RBRB 0931 2964 98 t.n.v. Koeken Actie te Doezum. Onder vermelding van uw naam en huisnummer. Of het geld meegeven wanneer de bestellijst bij u wordt opgehaald.

Wanneer u bij aflevering van de koek(en) niet thuis mocht zijn dan bezorgen wij op een later tijdstip nogmaals. Mocht u bij het tweede bezoek ook niet thuis zijn dan ontvangt u een briefje dat u uw koek(en) kunt afhalen bij fam. Donker, Provincialeweg 4, Doezum. 

Wilt u tijdens het seizoen uw bestelling nog wijzigen, of extra koeken bij bestellen dan kunt u dit doen tot de woensdag voor de bezorgdatum bij bovenstaand adres.

Mocht iemand nog willen helpen bij de bezorging van de koeken dan horen wij dat graag !! TIP: Misschien zijn ook wel familieleden vrienden of kennis voor wie een koek kunt bestellen.

Hoe meer koeken wij verkopen hoe hoger de opbrengst is voor de goede doelen. Het is een leuke actie dus graag zo veel mogelijk meedoen !

Bedankt namens de koekenactiecommissie,

Halbe en Gerry Donker.

World Servants nieuws

Beste gemeenteleden,

 

Hola! Wij zijn Jitske van der Wijk, Nienke van der Wier en Else van Dijk. Komende zomer gaan wij met World Servants naar Ecuador om ons steentje bij te dragen en letterlijk te bouwen aan verandering! World Servants is een christelijke organisatie met als missie mensen vanuit het geloof in Jezus Christus enthousiast te maken en toerusten om zich dienstbaar in te zetten in deze oede watervoorzieningen, huizen, scholen of klinieken. Dit draagt bij aan blijvende, betere leefomstandigheden van een gemeenschap. Mensen tussen de 16 en 75 jaar kunnen ervoor kiezen mee te gaan met een project. Je gaat dan met een groep van zo’n 35 man meebouwen aan een project in een land naar keuze.

 

Deze zomer gaan we naar Bulu-Bulu, een plaatsje dat op een uur rijden ligt van de grootste stad van Ecuador: Guayaquil, in het midden van het land. Hier gaan we bouwen aan een gemeenschappelijk cacaocentrum voor de zelfgeproduceerde cacao. Dit zullen we doen voor een gemeenschap van ongeveer 300 inwoners. Op dit moment kunnen de cacaoboeren in Bulu-Bulu niet op tegen de prijzen op de wereldmarkt, waardoor het verkopen van cacao tegen eerlijke prijzen bijna niet is te doen. Dit komt omdat ze op dit moment de oogst naar een andere, verderop gelegen plek moeten brengen. Hierdoor wordt het bewerken van de cacao voor hen onmogelijk gemaakt, waardoor hun product van lage kwaliteit is.

 

Eerlijke chocola is niet alleen lekker, maar ook belangrijk. Door zij aan zij met de lokale gemeenschap te bouwen aan het cacaocentrum dragen we ons steentje bij voor een eerlijker loon voor de oogst van de boeren. Met een nieuw cacaocentrum waar de cacao wel bewerkt kan worden, kunnen de boeren mee met de concurrentie. Het centrum zal o.a. bestaan uit een vloer om de cacao te laten drogen, een ruimte waar de cacao opgeslagen kan worden en een kantoorruimte met toilet. De bouw van het cacaocentrum zal niet alleen verandering brengen voor de boeren. Er wordt een basis gelegd voor verandering in de hele gemeenschap. De kwaliteit en waarde van de cacao zal toenemen, inkomsten worden verhoogd en families kunnen uitkijken naar een betere toekomst. Voor ons als groep zal dit betekenen dat we drie weken “back to basic” gaan. In Ecuador zal de luxe ontbreken die we als zo vanzelfsprekend ervaren. Daarnaast zal er hard moeten worden gewerkt om het gestelde doel te bereiken. We kijken er enorm naar uit om te mogen dienen in Ecuador. We hopen ontzettend veel te mogen leren van de lokale bevolking, onze projectgenoten en de cultuur van Ecuador.

 

Dit jaar kunt u via het actieplatform van World Servants uw bijdrage leveren. Dit kan via de volgende link: geef.ws/surhuisterveendoezum. Hier kunt u ook meer informatie vinden over het project en aanstaande acties. Ook zullen we u via deze facebookpagina op de hoogte houden van de acties en het project. Eén ding is zeker: met uw bijdrage helpt u de gehele groep op weg naar Ecuador en bouwt u mee aan een betere toekomst voor de bevolking in Bulu-Bulu!  

Met vriendelijke groeten,

Jitske van der Wijk, Nienke van der Wier en Else van Dijk

Berichtje scriba

Wanneer u iets wilt laten afkondigen of laten opnemen in de kerkbode kunt u dit aangeven bij de scriba.

Afkondigingen op zaterdag vóór  12.00 uur

Berichten voor de kerkbode uiterlijk zondagavond 18.00 uur

Adres: Krijthestraat 35

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Schakel

Kerkgangers na Pasen

 

Komend uit de kerk

 nog vol van wat ze hoorden,

 verkondigd door de

 opgetogen predikant

 voelen ze

 vernieuwd, herboren

 een diep versterkte band met

 de verrezen liefdevolle Heer.

 

 Ze groeten blij wie hen passeren

 ontsluiten sloten van hun fiets,

 uiten hun vreugde

 tussen uitlaatgassen,

 omzeilen glansrijk

 glas langs de terrassen.

 

 De kracht van overwonnen dood

 doet Zijn nabijheid stralen,

 het leven ademhalen

 op wegen van geloof en hoop,

 ze rijden in de wereld

 met opgewekt gemoed

 de warme gloed van Pinksteren

 vol overtuiging tegemoet.

 

Foppe en Ettie Eringa geven de schakel door aan Auke en Siepie Helmus.

Agenda

Vergadering eredienstencommissie
26 juni 2018 20:00 -
Uitstapje ouderen
30 juni 2018 08:00 - 17:00

Dagelijkse bijbeltekst

  • De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. -- 1 Korintiers 13:4-7