Nieuwspagina van de Protestantse Gemeente Doezum

Kerkenestafette

KERKENESTAFETTE PROTESTANTSE KERKEN WESTERKWARTIER

De samenwerkende Protestantse kerken in het Westerkwartier houden op zaterdag 22 juni 2019 een kerkenestafette. Een estafette is een sportief gebeuren, waarbij leden van een team achtereenvolgens een deel van een route afleggen.

Het doel van deze estafette is de samenwerking tussen Protestantse kerken in het Westerkwartier te bevorderen. Daarbij willen we elkaar ontmoeten door op een sportieve manier onze prachtige omgeving te ontdekken en onze kerkgebouwen te bezichtigen.

De kerkenestafette wordt gehouden met een aantal teams van de deelnemende Protestantse kerken en andere geïnteresseerde renners. Daarnaast is een recreatieve tour voor fietsende belangstellenden.

De deelnemende teams van de kerkenestafette bestaan uit:

- 4 of 5 lopers                                  

- 2 fietsers

- chauffeur van een busje                

- 1 navigator

Iedere twee kilometer is er één loper op de route, die begeleid wordt door één of twee fietsers.

Het is geen competitie. Elkaar ontmoeten, kerken bezichtigen, genieten van onze omgeving en vooral verbinding zoeken met andere gemeenteleden in ons samenwerkingsgebied staat voorop.

De route is in totaal rond de 60 kilometer en begint in Grootegast. Via Lutjegast, Opende, Marum, De Wilp, Zevenhuizen, Leek, Midwolde, Tolbert, Boerakker en als eindpunt naar Grootegast. De planning is om 09.30 uur te starten en de verwachte aankomst is rond 15.30 uur. Uiteraard zijn zoveel mogelijk kerkgebouwen langs de route open tijdens de estafette. Voor de deelnemers zal er bij elk geopend kerkgebouw gelegenheid zijn voor drinken en een sanitaire stop. Halverwege de route staat er voor de teams een lekker kopje soep klaar.

Voor de recreatieve fietstour geldt dat de route geheel of gedeeltelijk mag worden afgelegd. Ieder mag zijn of haar startplek en eindbestemming zelf invullen. Met een groepje fietsen is natuurlijk veel gezelliger. 

Namens de organisatie

Is er interesse vanuit onze gemeente om mee te doen?

Laat dit de kerkenraad weten.

Groeigroepen in Doezum

In Doezum zijn er twee groeigroepen, nieuwe gespreksdeelnemers zijn altijd van harte welkom!

Groep1:

Komt 1x per 3 weken bij fam. A. Veenstra, Peebos 13 ( Opende ) samen.

Deze groep bespreekt het boekje: ``De hoop die in ons leeft``.

Contactpersoon: E. en G. de Jong Braam , tel.: 659579.

Groep 2:

Komt 1x per 3 weken om de beurt bij iemand thuis van de leden op de maandag- of woensdagavond,

De gesprekken gaan naar aanleiding over boekjes zoals:

``In de voetsporen van Johannes``, of ``geloof, liefde en hoop``.

Een andere titel is,`` Teken van Leven``.

Contactpersoon: R. en D. Reitsma-Wesselius, tel.: 613747.

 

Het zijn bijzondere avonden waar we bezig zijn met Gods Woord. We beginnen met gebed en een korte inleiding en gaan dan bezig met een thema uit een van de boekjes. Daarna houden we koffiepauze waarbij we gezellig even bijpraten. De avonden worden om 10 uur afgesloten met gebed of een mooi gedicht.

In de herfst gaan we van start en willen u-jou uitnodigen om eens zo`n avond bij te wonen. Wie weet spreekt het u/jou aan om ook mee te doen? Iedereen is van harte welkom!

Koffieochtend dorpsgenoten

Voor ouderen/ alleengaanden. Tzt. volgt een uitnodiging voor een

koffieochtend

 

 

 

 

Koekenactie 2019

KOEKENACTIE  Protestantse Gemeente  Doezum

Even een berichtje van Knols koek uit Groningen.

Het herstel /opbouw van de bakkerij is net begonnen, bericht van 17 december. Ze hopen dat in het voorjaar van 2019 er weer Groninger koek uit de oven komt. 

Dus na de vakantie, ongeveer september 2019, gaan we maar weer beginnen met de koekactie en we hopen natuurlijk dat iedereen dan weer meedoet !

Groet van Halbe en Gerry Donker.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   

World Servants nieuws

 Beste gemeenteleden,

Else gaat in 2019 met Jacob, Wianna en Eelkje  (zie foto boven ) naar Bolivia, zie ook de facebook pagina World Servants Doezum-Surhuisterveen.

  •  

Contact:
E-mail:                                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon:                           0594-614374

Mobiel en WhatsApp: 06-16396530

Beste gemeenteleden,

Over ongeveer 2 maanden is het zover, dan vertrekken we met World Servants naar het dorpje Cuevas in Bolivia om verandering te brengen! Zoals vermeld stond in het vorige kerkblad, vond in het weekend van 4 en 5 mei jl. het Voorbereidingsweekend in Heino plaats.  Alle deelnemers van de zomerprojecten kwamen bijeen op Summercamp Heino. Met het thema ‘Outgrow yourself – Dare to serve’ werden we voorbereid op het komende project. Dit geweldige weekend stond in teken van ontmoeten, elkaar leren kennen, voorbereiden en samenwerken.

Ook tijdens het weekend hebben we nagedacht over het jaarthema ‘Outgrow yourself – Dare to serve’. In de Bijbel daagt Jezus ons uit om te groeien, om groter te worden. Namelijk als volgt: “Zo mag het bij jullie niet gaan. Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, en wie van jullie de eerste wil zijn, zal ieders dienaar moeten zijn, want ook de Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven als losgeld voor velen.” Uit deze tekst (Marcus 10:43-45) wordt zichtbaar dat groeien niet draait om jou alleen. Het gaat nog veel verder. Jezus zegt dat jij zelfs groter dan jezelf kan worden wanneer je bereid bent om verder te kijken dan jezelf. Groter worden dan jezelf door om te kijken naar een ander. Te durven laten zien wat God in je heeft gelegd, om een ander te laten groeien; dát is dienen. “Wat wil je worden”, is dus niet de vraag. “Wie wil je zijn?” Dát is de vraag. Word groter dan jezelf. Hier hopen we op project verder over na te denken en aan te werken!

Persoonlijk kijken wij heel erg uit naar het project van komende zomer naar Bolivia en zoals op de foto hieronder te zien is, zijn wij niet de enigen die er zin in hebben! Dit is de bijzondere en enthousiaste groep waarmee we op 13 juli in het vliegtuig stappen en waarmee we de verandering hopen te bereiken voor de gemeenschap in Cuevas, door de bouw van een kliniek.

In de volgende editie van het Kompas zullen we een korte terugblik geven van ons actievoerseizoen en zullen we u op de hoogte brengen van de laatste informatie over ons project.

Met vriendelijke groet,

Jacob Schaap, Eelkje de Wal, Wianna Vrieswijk en Else van Dijk

World Servants Surhuisterveen-Doezum

Berichtje scriba

Wanneer u iets wilt laten afkondigen of laten opnemen in de kerkbode kunt u dit aangeven bij de scriba.

Afkondigingen op zaterdag vóór  12.00 uur

Berichten voor de kerkbode uiterlijk zondagavond 18.00 uur

Adres: Krijthestraat 35

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Schakel

 

Bidden

 

Bidden is, je lege handen, heffen naar omhoog.

En dan in dat uur beseffen, nu sta ik oog in oog.

Bidden is, gesloten deuren, opendoen voor God.

En het Hem oprecht beloven, ze gaan nooit meer op slot.

Bidden is, Hem alles zeggen, op welk uur van de dag.

Heel je nood in handen leggen, wat het ook wezen mag.

Bidden is, je toevertrouwen, niets minder en niets meer.

Bidden is, eenvoudig zeggen: hier ben ik dan, o Heer!

 

W. Plomp

Uit: Tot bloeien aangezet.

 

De fam. Klaas Top geeft de Schakel door aan mw. J. Gjaltema-Klomp.

Agenda

Tentdienst
23 juni 2019 16:00 -
Vergadering eredienstencommissie
25 juni 2019 20:00 -
Vergadering Comm. Kerkrentmeesters
25 juni 2019 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst