Nieuwspagina van de Protestantse Gemeente Doezum

Koffieochtend dorpsgenoten

In het ontmoetingscentrum Het Anker organiseren een aantal vrijwilligers iedere eerste woensdag van de maand een koffieochtend voor ouderen en alleengaanden.

Omdat ieder mens verschillend is en op verschillende manieren wil "ontmoeten", is daartoe ook de mogelijkheid. Als een deelnemer gewoon wil zitten en genieten van de bedrijvigheid is dat in orde. Als een ander graag wil koffie schenken is dat ook goed. Een derde wil misschien juist graag aan een tafel met anderen zitten om iets te doen, een spelletje, praten of iets dergelijks.

De start was op woensdag 6 september, tijd 10.00 uur.

De volgende ochtenden zijn op:

*De eerstvolgende koffieochtend is nog niet bekend:

Voor informatie of vervoer kunt u bellen met Dieuwke Reitsma, 0594-613747

Koekenactie 2017-18

In het winterseizoen 2017-2018 wordt de koekenactie weer gehouden.

Het afgelopen jaar was de netto opbrengst nog niet zo groot als voorgaande jaren maar we hopen toch dat veel mensen weer meedoen en dat de opbrengst steeds groter wordt. De opbrengst was afgelopen jaar € 410,--. Wij willen U weer bedanken voor Uw bijdrage. Ook voor de giften die wij hebben ontvangen onze dank.

Dit seizoen worden er weer 8 maal koeken bezorgd. Wij starten op dinsdag 3 oktober 2017.

De bestellijst voor de koeken vindt u ook als bijlage in het Kompas.

De bestellijsten worden NIET BIJ U OPGEHAALD.

Dit omdat dat heel veel tijd in beslag neemt en het ook op andere manier mogelijk is:

Het formulier (of de aantallen) graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of Appen mag ook naar 06-15967730 Gerry Donker

Of in de brievenbus doen: Provincialeweg 4 te Doezum

Heeft u geen bestellijst ontvangen en wilt u toch meedoen aan de koekenactie of wel een bestellijst ontvangen maar deze is niet opgehaald dan kunt u hiervoor terecht bij Halbe en Gerry Donker, Provincialeweg 4, Doezum.

Wanneer u vooruitbetaald; kunt u dit aangeven op het bestelformulier en het geld graag overmaken op rekening nummer NL89 RBRB 0931 2964 98 t.n.v. Koeken Actie te Doezum. Onder vermelding van uw naam en huisnummer. Of het geld meegeven wanneer de bestellijst bij u wordt opgehaald.

Wanneer u bij aflevering van de koek(en) niet thuis mocht zijn dan bezorgen wij op een later tijdstip nogmaals. Mocht u bij het tweede bezoek ook niet thuis zijn dan ontvangt u een briefje dat u uw koek(en) kunt afhalen bij fam. Donker, Provincialeweg 4, Doezum. 

Wilt u tijdens het seizoen uw bestelling nog wijzigen, of extra koeken bij bestellen dan kunt u dit doen tot de woensdag voor de bezorgdatum bij bovenstaand adres.

Mocht iemand nog willen helpen bij de bezorging van de koeken dan horen wij dat graag !! TIP: Misschien zijn ook wel familieleden vrienden of kennis voor wie een koek kunt bestellen.

Hoe meer koeken wij verkopen hoe hoger de opbrengst is voor de goede doelen. Het is een leuke actie dus graag zo veel mogelijk meedoen !

Bedankt namens de koekenactiecommissie,

Halbe en Gerry Donker.

World Servants nieuws

 Beste gemeenteleden,

 Nu het over een aantal weken vakantie is, nadert onze reis met World Servants naar Ecuador ook heel snel! Daarom willen we u op de hoogte brengen van het laatste nieuws.

Op maandag 6 augustus is de dag van vertrek. We vliegen in het begin van de avond naar Madrid in Spanje, van waaruit we overstappen en de reis vervolgen naar Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. In totaal zal deze vliegreis inclusief tussenstop ongeveer 17 uren duren. Wanneer we in Guayaquil geland zijn, gaan we met een bus naar het dorpje El Paraiso waar we zullen bouwen aan verandering. Dit dorpje ligt op ongeveer een uur rijden van de grote stad.

In het dorpje El Paraiso, dat aan de rivier Bulu-Bulu ligt, gaan we zij aan zij met de lokale bevolking bouwen aan een droogschuur en drie droogvloeren. Daarnaast zullen we het bestaande cacaocentrum waarin een opslagruimte, keuken en toiletten zijn ondergebracht renoveren. 

Het is een belangrijk project omdat het de plaatselijke gemeenschap kansen geeft om een betere kwaliteit cacao te leveren wat de verkoop zal bevorderen en een betere prijs zal opleveren. Zo wordt een basis gelegd voor een betere toekomst voor de ruim 300 inwoners van de gemeenschap El Paraiso.

De doelen van het renoveren en uitbreiden van het centrum zijn dan ook als volgt:

  • De boeren in staat stellen om de kwaliteit van hun bonen te verhogen;
  • Het gezinsinkomen van boeren verhogen doordat ze een betere prijs voor hun product krijgen;
  • De coöperatie uitbreiden en versterken zodat ze beter bestand zijn tegen de extremen van de markt.

Wij verheugen ons zeer op ons vertrek naar Ecuador. In een dienst in juli zal er aandacht worden besteed aan onze reis. We zullen dit doen in samenwerking met de voorgaande dominee. De exacte datum is nog niet bekend, maar we hopen u hier via de afkondigingen mee op de hoogte te brengen. Tevens zal er in Surhuisterveen een uitzwaaimoment zijn. Deze vindt plaats op 15 juli om half 10 in de Flambou te Surhuisterveen. Ook hier bent u natuurlijk van harte welkom!

 Net zoals vorige jaren proberen de thuisfronten u via onze facebookpagina ‘World Servants Surhuisterveen-Doezum’ op de hoogte te houden van ons project en updates te plaatsen.

Ook kunt u, als u dat leuk vind, ons een berichtje sturen via ‘de groetjes van’ op de website. Tijdens ons verblijf mogen we namelijk geen contact hebben met het thuisfront. De berichtjes die geschreven zijn, worden ons dan tijdens ons verblijf voorgelezen, zodat we toch wat horen van thuis en worden erg gewaardeerd door de deelnemers. U kunt dit doen door via de World Servants site rechts boven op ‘groetjes van’ te klikken en uw berichtje te schrijven en te versturen naar het project EC218.

Ten slotte willen we u graag bedanken voor uw steun en medeleven, want zonder uw bijdrage kunnen wij niet op pad. We hopen op een geweldige ervaring waarbij we kunnen bouwen aan een betere toekomst voor de gemeenschap van El Paraiso! Na de reis hopen we onze ervaringen met u te delen.

We hopen u op deze manier voldoende informatie te hebben gegeven. Mocht u nog vragen hebben, dan mag u altijd een mailtje sturen of een telefoontje plegen (zie contactgegevens  hieronder).

We ontmoeten u graag in de uitzwaaidienst! 

Met vriendelijke groet,

Jitske van der Wijk, Nienke van der Wier en Else van Dijk                          

World Servants Surhuisterveen-Doezum

Contact:
E-mail:                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon:                       0594-614160                0594-614374

Mobiel en WhatsApp:      06-31150271                           06-16396530

Berichtje scriba

Wanneer u iets wilt laten afkondigen of laten opnemen in de kerkbode kunt u dit aangeven bij de scriba.

Afkondigingen op zaterdag vóór  12.00 uur

Berichten voor de kerkbode uiterlijk zondagavond 18.00 uur

Adres: Krijthestraat 35

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Schakel

GEBED OM ZEGEN ( Opwekking 710 )

Zegen mij op de weg die ik moet gaan
Zegen mij op de plek waar ik zal staan
Zegen mij in alles, wat U van mij verlangt
O God zegen mij alle dagen lang!

Vader maak mij tot een zegen
Ga mij niet voorbij
Regen op mij met uw Geest Heer
Jezus kom tot mij
Als de Bron van leven
Die ontspringt diep in mij
Breng een stroom van zegen
Waarin U zelf steeds mooier wordt voor mij

Zegen ons waar we in geloof voor leven
Zegen ons waar we hoop en liefde geven
Zegen om de ander tot zegen te zijn!
O God zegen ons tot in eeuwigheid

Vader maak ons tot een zegen
Hier in de woestijn
Wachtend op Uw milde regen
Om zelf een bron te zijn
Met een hart vol vrede
Zijn wij zegenend nabij
Van uw liefde delend
Waarin wij zelf tot bron van zegen zijn

woorden, een lied, ze kunnen je zo raken.

 

Doeke en Gerrie kuipers hebben de schakel doorgegeven aan Rindert en Willy de Vries.

Agenda

Geen evenementen

Dagelijkse bijbeltekst

  • Tenslotte kent u de liefde die onze Heer Jezus Christus heeft gegeven: hij was rijk, maar is omwille van u arm geworden opdat u door zijn armoede rijk zou worden. -- 2 Korintiers 8:9