Nieuwspagina van de Protestantse Gemeente Doezum

Adventsconcert mannenkoor Westerlauwers

Surhuisterveen. Op zondag 9 december wordt het adventsconcert van het Chr. mannenkoor Westerlauwers weer gehouden. Traditiegetrouw vind het concert plaats in het kerkelijk centrum de Flambouw in Surhuisterveen.

Aanvang is 16.00 uur.

Het koor o.l.v. dirigent Jan Hibma heeft voor dit concert weer een geheel nieuw programma van advent- en kerstliederen samengesteld. Uiteraard ook met medewerking van verschillende musici en soliste.

Muzikale gasten zijn deze keer de sopraan Fardau van der Woude. Als nieuwe verassing zullen bij een aantal nummers de 100 mannenstemmen muzikaal worden ondersteund door Brasskwartet “Desnoots”. Achter de vleugel zal Sebastiaan Schippers zijn aandeel leveren en organist Jan Kroeske gaat het orgel bespelen. De presentatie van het geheel is in handen van Grietina Nowee, zeker geen onbekende in het presenteren van concerten.

Het adventsconcert van het het mannenkoor trok de afgelopen jaren steeds een volle zaal dus voor liefhebbers is het aan te raden om kaarten vooraf te reserveren.

De kaarten kosten €12,50 aan de zaal en € 10, - in de voorverkoop en zijn te verkrijgen bij: Boekhandel Douma Surhuisterveen en bij:

Boetiek Levend Water Hoflaan 2A Grootegast. Ook is het mogelijk kaarten te bestellen via

www.mannenkoorwesterlauwers.nl of bij ondergetekende.

Groet, Auke Helmus

Groeigroepen in Doezum

In Doezum zijn er twee groeigroepen, nieuwe gespreksdeelnemers zijn altijd van harte welkom!

Groep1:

Komt 1x per 3 weken bij fam. A. Veenstra, Peebos 13 ( Opende ) samen.

Deze groep bespreekt het boekje: ``De hoop die in ons leeft``.

Contactpersoon: E. en G. de Jong Braam , tel.: 659579.

Groep 2:

Komt 1x per 3 weken om de beurt bij iemand thuis van de leden op de maandag- of woensdagavond,

De gesprekken gaan naar aanleiding over boekjes zoals:

``In de voetsporen van Johannes``, of ``geloof, liefde en hoop``.

Een andere titel is,`` Teken van Leven``.

Contactpersoon: R. en D. Reitsma-Wesselius, tel.: 613747.

 

Het zijn bijzondere avonden waar we bezig zijn met Gods Woord. We beginnen met gebed en een korte inleiding en gaan dan bezig met een thema uit een van de boekjes. Daarna houden we koffiepauze waarbij we gezellig even bijpraten. De avonden worden om 10 uur afgesloten met gebed of een mooi gedicht.

In de herfst hopen we weer van start te gaan en willen u-jou uitnodigen om eens zo`n avond bij te wonen. Wie weet spreekt het u/jou aan om ook mee te doen.

Iedereen is van harte welkom!

Koffieochtend dorpsgenoten

In het ontmoetingscentrum Het Anker organiseren een aantal vrijwilligers iedere eerste woensdag van de maand een koffieochtend voor ouderen en alleengaanden.

Omdat ieder mens verschillend is en op verschillende manieren wil "ontmoeten", is daartoe ook de mogelijkheid. Als een deelnemer gewoon wil zitten en genieten van de bedrijvigheid is dat in orde. Als een ander graag wil koffie schenken is dat ook goed. Een derde wil misschien juist graag aan een tafel met anderen zitten om iets te doen, een spelletje, praten of iets dergelijks.

De start was op woensdag 6 september, tijd 10.00 uur.

De volgende ochtenden zijn op:

*De eerstvolgende koffieochtend is nog niet bekend:

Voor informatie of vervoer kunt u bellen met Dieuwke Reitsma, 0594-613747

Koekenactie 2018-19

 

KOEKENACTIE  Protestantse Gemeente  Doezum

 

Zoals iedereen wellicht weet is er brand geweest bij Knols koek.

Op hun website staat dan ook dat ze op dit moment niet kunnen leveren.

Zodra dat weer mogelijk is gaan we natuurlijk weer door met de koekenactie !

U hoort dan weer van ons en we hopen dat u dan weer mee doet !

 

Namens de koekenactiecommissie

Halbe en Gerry Donker.                  

World Servants nieuws

 Beste gemeenteleden,

Else gaat in 2019 met Jacob, Wianna en Eelkje  (zie foto boven ) naar Bolivia, zie ook de facebook pagina World Servants Doezum-Surhuisterveen.

  •  

Contact:
E-mail:                                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon:                           0594-614374

Mobiel en WhatsApp: 06-16396530

Beste gemeenteleden,

De Adventtijd begint alweer bijna en daarmee staan Kerst en Oud-en-Nieuw weer voor de deur. De tijd vliegt voorbij en zo komt voor ons de reis naar Bolivia steeds dichterbij! Daarom staan er weer een aantal acties op de planning. Maar voordat we u hier over informeren, zullen we eerst even terugblikken op de afgelopen maand.

In het weekend van 26 en 27 oktober stonden wij op het 50-plus event in Surhuisterveen. Wij stonden hier met onze World Servants stand met een breed assortiment. We kijken dankbaar terug op een mooi en geslaagd weekend. We hebben heel wat worsten, suiker- en krentenbroden, cakes, pepermunt, bloemstukken en ander koopwaar kunnen en mogen verkopen. Daarnaast hebben we veel enthousiaste reacties gekregen wat ons veel energie geeft! Dit weekend heeft ongeveer een bedrag van 650 euro opgebracht, waar we ontzettend dankbaar voor zijn! Graag willen we iedereen bedanken voor zijn of haar steun op wat voor manier dan ook!!

We staan vrijdag 14 december op de Kerstmarkt in Doezum. Hier staan we met een standje waar u terecht kunt voor iets leuks, iets lekkers voor uzelf of voor de vogels. Ook zal er een ‘prijsvraag’ zijn, waar u een leuke prijs mee kunt winnen!  De Kerstmarkt is van 18.00 en 21.30 uur en vindt plaats in en rond het Anker op Perastraat 13.

Wij zijn ook bij het Kinderkerstfeest aanwezig op kerstavond, maandag 24 december in de Flambou om 19.00 uur. Wij gaan dan wat vertellen over onze reis en de opbrengst van de collecte is bestemd voor onze groep.

Verder zullen we ook een oliebollenactie houden in Doezum. In de loop van de maand december kunt u een bestelformulier in de brievenbus verwachten die we weer bij u thuis op zullen halen. De bestelde oliebollen zullen op maandag 31 december bij u thuis worden bezorgd.

Ook zijn wij van de partij bij de oliebollenactie in Surhuisterveen op zaterdag 29 december, waarbij wij zullen helpen met het inpakken of het bezorgen van de oliebollen. In ruil voor onze hulp, zullen wij een bedrag van de Diaconie ontvangen.

Op nieuwjaarsdag, 1 januari 2019 zullen deelnemen aan de Nieuwjaarsduik. Wij beginnen het nieuwe jaar met een frisse duik! Hiervoor zijn we op zoek naar sponsoren. Er zullen formulieren komen liggen in de hal van de kerk waar u zich kunt intekenen om ons te sponseren voor deze actie. Ook mag u als u dat liever wilt, een mailtje sturen of een telefoontje plegen.

Zoals u ziet, staat er ons een drukke tijd te wachten. We hopen u te mogen ontmoeten bij de acties. Daarnaast hopen we na deze acties weer een stap dichterbij ons eindbedrag te zijn! In het volgende kerkblad zullen wij u op de hoogte brengen van de resultaten van de geplande acties.

We wensen u allen alvast prettige feestdagen en een gelukkig, gezegend en bovenal gezond nieuw jaar toe!

We houden u graag elke maand op de hoogte via het Kompas! Hopelijk tot ziens bij onze acties!

Met vriendelijke groet,

 

Jacob Schaap, Eelkje de Wal, Wianna Vrieswijk en Else van Dijk

World Servants Surhuisterveen-Doezum

 

Contact Surhuisterveen:                                                     Contact Doezum:

E-mail:                          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel en WhatsApp:     0629251874                                   0616396530

Berichtje scriba

Wanneer u iets wilt laten afkondigen of laten opnemen in de kerkbode kunt u dit aangeven bij de scriba.

Afkondigingen op zaterdag vóór  12.00 uur

Berichten voor de kerkbode uiterlijk zondagavond 18.00 uur

Adres: Krijthestraat 35

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Schakel

De zegen van Saint Patrick

 

In augustus bezochten we in Dublin de St. Patrick’s Cathedral. Een grote kerk genoemd naar een romeinse jongen met de naam Patricius. Patricius was 16 jaar oud toen hij in 400 na Christus werd ontvoerd door plunderaars en vervolgens in Ierland als slaaf werd verkocht. Zijn haat tegen de Ieren die hem hadden verhandeld wist hij te overwinnen en later werd hij de apostel van Christus van Ierland. Van deze Patricius, in het Engels werd dat natuurlijk Patrick, zijn de woorden afkomstig van de zegenbede.

  

De Heer zal voor je zijn, om je de juiste weg te wijzen.

De Heer zal achter je zijn, om je te beschermen tegen gevaar.

De Heer zal onder je zijn, zodat je nooit ten onder kunt gaan.

De Heer zal in je zijn, om je te troosten als je verdriet hebt.

De Heer zal naast je zijn als een beschermende muur, wanneer anderen over je vallen.

De Heer zal boven je zijn om je te zegenen.

Zo zegene je God, vandaag, morgen, al de dagen dat je leeft, in eeuwigheid.

Amen.

 

Lieuwe en Hennie Lindeboom geven de Schakel door aan mevr. J. Alserda - de Vries.

Agenda

Kerststallen expositie
17 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
18 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
19 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
20 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
21 december 2018 19:00 - 17:00
Kinderkerstkoortje van RBS
22 december 2018 10:00 -
Kerststallen expositie
22 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
23 december 2018 19:00 - 17:00

Dagelijkse bijbeltekst

  • Op deze berg vernietigt hij het waas dat alle volken het zicht beneemt, de sluier waarmee alle volken omhuld zijn. Voor altijd doet hij de dood teniet. God, de HEER, wist de tranen van elk gezicht, de smaad van zijn volk neemt hij van de aarde weg – de HEER heeft gesproken. -- Jesaja 25:7-8