Nieuwspagina van de Protestantse Gemeente Doezum

Koffieochtend dorpsgenoten

In het ontmoetingscentrum Het Anker organiseren een aantal vrijwilligers iedere eerste woensdag van de maand een koffieochtend voor ouderen en alleengaanden.

Omdat ieder mens verschillend is en op verschillende manieren wil "ontmoeten", is daartoe ook de mogelijkheid. Als een deelnemer gewoon wil zitten en genieten van de bedrijvigheid is dat in orde. Als een ander graag wil koffie schenken is dat ook goed. Een derde wil misschien juist graag aan een tafel met anderen zitten om iets te doen, een spelletje, praten of iets dergelijks.

De start was op woensdag 6 september, tijd 10.00 uur.

De volgende ochtend is op 4 oktober,

*1 november,

*6 december,

*3 januari,

*7 februari,

*7 maart,

*4 april,

*2 mei.

Voor informatie of vervoer kunt u bellen met Dieuwke Reitsma, 0594-613747

Vakantie bijbelfeest 2017 Kornhorn

 

(T)op survival in Kornhorn!

Ga mee op survival in de herfstvakantie!

Het wordt weer een groot feest tijdens het Vakantie Bijbel Feest in Kornhorn.

Samen zingen, spelletjes doen,

kijken naar een sketch, luisteren naar een bijbelverhaal en knutselen, we doen het allemaal....

 

Wanneer? Dinsdag 23, woensdag 24 en  donderdag 25 oktober van 9.30 uur tot 12.15 uur

Waar? In 't Hörnhuus (Hörnhuusstraat 13)

Voor wie? Voor alle kinderen van de basisschool

Ben je tussen de 10 en 16 jaar, dan ben je welkom op de tienertopsurvival op woensdag 25 oktober

vanaf 17 uur in de tent achter 't Hörnhuus.  

 

Op zondag 29 oktober om 9.15 uur is er een kerkdienst (in de CGK Kornhorn, Provincialeweg 37) die

                                                            aansluit op het thema (t)op survival.

 

 

‘Achter de schermen’ wordt druk gewerkt aan de voorbereidingen voor het Vakantie Bijbelfeest!

 

We zijn op zoek naar……. vrijwilligers die in de herfstvakantie (liefst 3 ochtenden) mee willen helpen om een mooi feest te organiseren waarbij kinderen Gods liefde en Zijn hoopvolle boodschap mogen leren kennen en ervaren.

Daarnaast hebben we mensen nodig die het leuk vinden om alles op maandag 23 oktober op te bouwen en op donderdagmiddag 26 en vrijdag 27 oktober weer op te ruimen.

Ben je ook enthousiast geworden? Of heb je vragen? Laat het weten!

Ook zijn we op zoek naar…..
·                    behangrollen;
·                    hard kartonnen rollen (aluminium’/vershoudfolierollen);
·                    bamboe stokken;
·                    schoendozen;
·                    landkaarten/routekaarten;
·                    1 liter pakken van melk/vla/karnemelk (langwerpig pak)
·                    kunstleer (skai) stoflappen;
·                    pvc buizen (60 cm)
·                    blanco mokken/bekers wit/crème;

Om te lenen:· riemgatenmaker

Bedankt voor de spullen die we al mochten ontvangen!

Deze knutselspullen kunnen ingeleverd worden bij Hilda ter Maat.

Ten slotte is welkom alles wat met survival te maken heeft…:(oude) bergschoenen, stokken, routekaarten, rugzakken, bidons, …., wij houden ons aanbevolen…..!

Vriendelijke groet,

Namens Team (T)op survival:   Nynke de Vries en Nelleke Jansen

In Touch nieuwsbrief sep. 2017

PSALM 121       ( Een lied tot aanbidding)

Ik kijk omhoog naar de bergen. Daar komt mijn hulp vandaan. Daar is de Heer, Hij helpt mij. Hij heeft de hemel en aarde gemaakt.  De Heer zorgt ervoor dat jou niets overkomt.  Hij beschermt je, Hij slaapt niet. Hij slaapt nooit, Hij let goed op. Hij beschermt Zijn volk Israel altijd. De Heer beschermt je. Hij gaat met je mee,  bij Hem ben je veilig. Er overkomt je geen kwaad, niet overdag en niet in de nacht. De Heer zal je steeds beschermen, het kwaad zal je niet raken. De Heer beschermt je, overal, waar je ook gaat, je leven lang.     (uit de bijbel in gewone taal.)                                 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste allemaal.   Toen ik afgelopen week deze psalm las met bovenstaande aanhef “ een lied tot aanbidding” kon ik me daar geheel  in vinden. Maar liefst 5 x in deze korte psalm komt het woord bescherming/ beschermer voor.  Onze God is zo trouw en dan kun je alleen maar met lofprijs voor Hem komen.  Als ik alleen al terugkijk op onze tijd hier in Zuid Afrika kan ik niet anders dan beamen dat Hij onze beschermer is.

Een heel hartelijke groet aan u allemaal vanuit een koud en zo nu en dan regenachtig Kaapstad. We  zijn dankbaar voor alle regen die we krijgen omdat we al langere tijd met grote waterschaarste te maken hebben. Voor velen van u was het onlangs  vakantie lijkt me. Het is goed zo nu en dan de dagelijkse gang van school en werk achter je te laten en in de vakantie weer eens even lekker op adem te komen.  Of u er nu op uit bent geweest of thuis was we hopen dat het een  verfrissende tijd mocht zijn.

Ook hier was het onlangs de halfjaarlijkse school vakantie voor de kids en ze hebben er van genoten. Ruth en Joshua doen het goed op school. Aan het eind van ieder semester is er een gesprek  als ouders met de onderwijzers. Opnieuw mochten we voor beide een goed rapport ontvangen waar we heel dankbaar voor zijn.  Doorgaans klagen Ruth en Josh weinig over school wat het allemaal een stuk gemakkelijker maakt. Ze zitten op een betrekkelijk kleine school en hebben beiden goede vrienden kunnen maken.  De vader van een van Joshua’s klasgenootjes heeft een nieuwe baan gevonden in een ander deel van het land. Tot Joshua’s spijt zijn ze deze week verhuisd.

We zijn heel blij en dankbaar dat Fredah  een kantoorbaantje heeft gevonden voor  12 uur per week. Of eigenlijk is het  meer zo dat “het baantje haar vond”.  Fredah kwam in gesprek met een andere moeder die ook bij het sporten van haar zoon stond te wachten.  Ze vertelde dat ze tijdelijk iemand nodig had op kantoor en dat is Fredah geworden! Het is bijzonder als je God op zo’n wonderlijke wijze mag zien werken. Het is nog niet duidelijk hoelang ze kan blijven maar het is voor nu een antwoord op gebed en een hele bemoediging. Dank u wel Heer!

Zoals u in het begin van de brief hebt kunnen lezen zijn we heel erg blij met de meer dan welkome regen die we krijgen.  We hebben  sinds langere tijd te maken met waterbeperkende maatregelen. Zo kun je worden beboet voor het wassen van je auto met een tuinslang, het besproeien van de tuin etc.  Ook binnenshuis proberen we zo zuinig mogelijk met water te doen om de voorraad te sparen en doen we aan hergebruik.  Begin Juni kreeg de welbekende  Garden Route in het gebied rondom  Knysna te maken met geweldige branden. Aangewakkerd door de zeer sterke wind, de ergste storm in 30 jaar, moesten meer dan 10.000 mensen huis en haard achterlaten.  Volgens de berichten zijn 430 huizen verwoest, waaronder een school, en vonden helaas ook 8 mensen de dood.

De Schone Poort: Over het algemeen is het door alle programma’s en diensten een en al bedrijvigheid rond de Schone Poort. Voor de tuinman en mij is het best een hele klus om de gebouwen en terreinen in goede staat te houden.  Daniel, de schilder is voor langere tijd aan het werk geweest om vooral  het buitenwerk te doen. We kunnen er nu weer een aantal jaren tegenaan! Ook de nieuwe frisse kleuren maken het weer een schoon en fris geheel. Daarnaast hebben we twee teams van een Amerikaanse kerk op bezoek gehad die tijdens hun vakantie in Zuid Afrika. Ook zij hebben de handjes uit de mouwen gestoken. Zo hebben we samen in een lokale school een aantal lokalen opgefrist met een geweldig mooi resultaat voor de kinderen en de leerkrachten.

Tot zover lieve mensen, dank voor uw support, uw liefde en genegenheid naar ons toe. Dit waarderen we enorm!  We wensen u allemaal een verfrissende vakantietijd toe, ver weg of lekker thuis.  God  Bless!!

Gebed:                 

  • Dank aan God voor Zijn bescherming en trouw en het baantje dat Fredah nu heeft                         
  • We zijn dankbaar dat na lange droogte de regens zijn gekomen, helaas is het voor de mensen met slechte behuizing een erg moeilijke tijd                                                                                                           
  • Wilt u ook bidden voor bewoners langs de Garden Route die door de storm en branden  geliefden en bezittingen hebben verloren                                                                                                                                                 
  • We zijn dankbaar dat we o.a heel wat buiten schilderwerk hebben kunnen doen en ook met
  • de hulp van de Amerikaanse teams lokalen van een lagere school hebben kunnen  opfrissen.

 

Verzending van onze nieuwsbrief:                                                                                                                                         Per email: Clarieke Riet ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )                                                                                                                                                          Per Post: Adrie Haaksma - van der Vinne, Wigbold van Ewsumstraat 53  9882 PM Kommerzijl. Tel. 0594 - 212698     Contactpersoon in Nederland: Sarah Bogaers. Telefoon 040-2459000 of 06 24976206 Email: sarah@wellput.nlOns adres: Kees en Fredah van der Vinne p/a Beautiful Gate Ministry, P.O. Box 144. Mitchells Plain 7789   Zuid Afrika.                   

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     Giften belasting aftrekbaar t.n.v. St. Samen op de Bres te Ermelo.

Girorekening 344 16 28       Onder vermelding van Kees en Fredah van der Vinne.

Koekenactie 2017-18

In het winterseizoen 2017-2018 wordt de koekenactie weer gehouden.

Het afgelopen jaar was de netto opbrengst nog niet zo groot als voorgaande jaren maar we hopen toch dat veel mensen weer meedoen en dat de opbrengst steeds groter wordt. De opbrengst was afgelopen jaar € 410,--. Wij willen U weer bedanken voor Uw bijdrage. Ook voor de giften die wij hebben ontvangen onze dank.

Dit seizoen worden er weer 8 maal koeken bezorgd. Wij starten op dinsdag 3 oktober 2017.

De bestellijst voor de koeken vindt u ook als bijlage in het Kompas.

De bestellijsten worden NIET BIJ U OPGEHAALD.

Dit omdat dat heel veel tijd in beslag neemt en het ook op andere manier mogelijk is:

Het formulier (of de aantallen) graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of Appen mag ook naar 06-15967730 Gerry Donker

Of in de brievenbus doen: Provincialeweg 4 te Doezum

Heeft u geen bestellijst ontvangen en wilt u toch meedoen aan de koekenactie of wel een bestellijst ontvangen maar deze is niet opgehaald dan kunt u hiervoor terecht bij Halbe en Gerry Donker, Provincialeweg 4, Doezum.

Wanneer u vooruitbetaald; kunt u dit aangeven op het bestelformulier en het geld graag overmaken op rekening nummer NL89 RBRB 0931 2964 98 t.n.v. Koeken Actie te Doezum. Onder vermelding van uw naam en huisnummer. Of het geld meegeven wanneer de bestellijst bij u wordt opgehaald.

Wanneer u bij aflevering van de koek(en) niet thuis mocht zijn dan bezorgen wij op een later tijdstip nogmaals. Mocht u bij het tweede bezoek ook niet thuis zijn dan ontvangt u een briefje dat u uw koek(en) kunt afhalen bij fam. Donker, Provincialeweg 4, Doezum. 

Wilt u tijdens het seizoen uw bestelling nog wijzigen, of extra koeken bij bestellen dan kunt u dit doen tot de woensdag voor de bezorgdatum bij bovenstaand adres.

Mocht iemand nog willen helpen bij de bezorging van de koeken dan horen wij dat graag !! TIP: Misschien zijn ook wel familieleden vrienden of kennis voor wie een koek kunt bestellen.

Hoe meer koeken wij verkopen hoe hoger de opbrengst is voor de goede doelen. Het is een leuke actie dus graag zo veel mogelijk meedoen !

Bedankt namens de koekenactiecommissie,

Halbe en Gerry Donker.

Voedselbank Westerkwartier info

Hoe gaat het met Voedselbank Westerkwartier?

 

In juni heb ik u voor het laatst bijgepraat over Voedselbank Westerkwartier.

Die is erg blij met wat u als gemeente bijdraagt, iedere maand weer!

Misschien moet ik u eens bijpraten over de manier waarop de voedselbank elke week weer genoeg voedsel verzamelt om gemiddeld genomen zo’n 250 monden te voeden.

Laat ik beginnen met te zeggen, dat de voedselbank NOODHULP verstrekt. Het voedselpakket

dat uitgegeven wordt, is een aanvulling op wat de cliënten in een week nodig hebben.

De voedselbank betrekt dat voedsel gedeeltelijk (laten we zeggen zo’n 10 % van het totaal) via een landelijke stroom van voedsel dat niet meer verkocht mag worden om diverse redenen. Dat voedsel zou dus, als de voedselbanken het niet zouden overnemen, vernietigd worden. Het gaat hierbij om uitstekend, houdbaar voedsel. Ik noem maar wat: potten witte bonen in tomatensaus waarvan de kleur te licht is uitgevallen, blikken groentesoep waar geen zout in zit terwijl dat wel op het etiket staat, flessen tomatenketchup waar net iets te weinig in is gekomen.

De rest van al het wekelijks uit te geven voedsel moeten de vrijwilligers van de voedselbank dus zelf bij elkaar sprokkelen. Elke dag rijden er chauffeurs en depotmedewerkers naar verschillende supermarkten om daar overgebleven voedsel op te halen. Ze gaan ook langs bij eierboeren en bakkers, die gul geven aan de voedselbank.   

Eens in de zoveel weken worden er winkelacties gehouden in de supermarkten van verschillende dorpen. Dan staan er op vrijdag en zaterdag vrijwilligers van de voedselbank, die binnenkomende klanten vragen of ze één of een aantal producten van een voorgedrukt lijstje voor de voedselbank willen kopen.  Die acties vragen veel van de vrijwilligers, die dat met veel enthousiasme iedere keer weer doen!

Nieuw is het “Tuuntjesproject”. O.a. in Opende is er een moestuin gekomen, die verse groentes levert aan de voedselbanken in de provincie Groningen. Ook vrijwilligers van De Sluis brengen groentes van hun tuin. De tuinen worden bewerkt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een prachtig initiatief!! 

Dan, last but not least: een deel van het voedsel dat uitgegeven wordt, is ingezameld door nogal wat kerken in het Westerkwartier! De betrokkenheid van al die kerken is fantastisch. Zo ook de gemeente Doezum!

Helaas is een voedselbank in het Westerkwartier nog steeds niet overbodig. Het aantal cliënten fluctueert wel wat, maar is over de grote lijn gezien redelijk stabiel. Toch vermoed ik, dat er nog steeds aardig wat mensen zijn, die  het eigenlijk helemaal niet redden, maar de stap naar de voedselbank nog te moeilijk vinden.  Mocht u zo iemand zijn, dan wil ik u vragen om toch aan de bel te trekken. Het kan zo’n opluchting zijn, als je je niet meer elk uur van de dag zorgen moet maken of je nog wel genoeg eten kunt kopen! Als u iemand kent die financieel in de knel zit, dan vraag ik u om diegene naar de voedselbank door te verwijzen.

Op de website van de Voedselbank Westerkwartier kunnen mensen zich aanmelden www.voedselbankwesterkwartier.nl . Maar je kunt ook gewoon opbellen, dan word je wel verder geholpen (0594) 820997. 

Trouwens, je aanmelden als vrijwilliger kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En geld doneren ook: NL 47 RABO 0122256069

 

Een hartelijke groet van Willy Jansen-Baltink,

 

Bestuurslid PR en communicatie Voedselbank Westerkwartier.

World Servants nieuws van Else na de Ghana-reis

Beste gemeenteleden,

Inmiddels ligt de reis naar Ghana alweer bijna twee maanden achter me.

Graag wil ik in het kort over de ervaringen van onze groep vertellen.

Na ongeveer een jaar voorbereiding is het op zaterdag 8 juli zover! Het project GH217 gaat beginnen. We stappen met z’n 23en op Schiphol in het vliegtuig dat rechtstreeks naar Accra, de hoofdstad van Ghana, vliegt. Na een busreis van twee dagen bereiken we het dorpje Dimia, helemaal in het noorden van het land. We worden een beetje onwennig ontvangen door de bevolking aangezien ze nog nooit blanke mensen hebben gezien. Erg bijzonder!

De volgende dag brengen we een bezoekje aan de Chief van het dorp. De Chief is de oudste man van het dorp en hier moet toestemming worden gevraagd om te kunnen beginnen met de bouw. Nadat we toestemming hebben gekregen, starten we met bouwen. De werkzaamheden zijn onder andere stenen sjouwen, fundamenten opvullen met zand, cement en beton scheppen en nog veel meer. We bouwen ongeveer 7 uur per dag en dat is best even wennen en afzien met de enorme hitte (±35-40°C) en zware werkzaamheden. Maar we steken de handen lekker uit de mouwen en bikkelen flink door!  

Opvullen van de fundamenten samen met de lokale bevolking

In het weekend krijgen we een rondleiding door het dorp om de Ghaneze cultuur te ontdekken. Ook is er tijd om tot rust te komen en te ontspannen. Op zondag hebben we een zelfgeorganiseerde kerkdienst met onze groep. Eigenlijk was het de bedoeling om naar een plaatselijke kerk te gaan, maar omdat we in een gebied zitten waar vooral de Islam wordt aangehangen, is dit niet mogelijk.

Na het weekend staat ons een grote verrassing te wachten. De Ghanezen hebben in het weekend niet stilgezeten en alle muren van de woningen staan al! Wat een vorderingen! Mede door dit harde werken van de lokale bevolking bereiken we in de loop van de week het hoogste punt. Samen met de lokale bouwvakkers vieren we dit met een toast op de goede samenwerking.

Ook krijgen we in de tweede week bezoek van een aantal ministers en de directeur van AGCARE; de partnerorganisatie van World Servants in Ghana.

Er worden mooie en prachtige beloftes gedaan. Zo wordt er voor gezorgd dat er elektriciteit zal komen in het dorp, dat er goed gekwalificeerde leraren zullen komen en dat er een watertank in het dorp zal komen. Geweldig en bijzonder om te horen wat er voor de gemeenschap allemaal zal veranderen in positieve zin!

Tijdens elke bouwdag wordt er ook kinderwerk gedaan. We vertellen Bijbelverhalen, bidden, zingen liedjes, knutselen en spelen samen met de kinderen. De kinderen vinden het geweldig en dat geldt ook voor ons. We sluiten het kinderwerk af met het Kinderfeest. Ondanks het slechte weer waardoor er vrij weinig kinderen zijn, is het een zeer geslaagde middag met oer-Hollandse spelletjes.

Na een dikke twee weken staan daar prachtige woningen in de avondzon te glinsteren.

Wat zijn we als groep dankbaar en trots!

Op de laatste dag is de Overdracht. De lerarenwoningen worden officieel overgedragen aan de gemeenschap in Dimia. Een heel bijzonder en mooi moment waarbij zelfs enkele mensen van de regering aanwezig zijn. Wat ook heel bijzonder is, is dat de oudste twee mannen en vrouwen van onze groep beëdigd worden als Chief en assistent-Chief van de groep. Volgens onze projectcoördinator is dit een heel erg bijzondere blijk van waardering en dankbaarheid mede omdat hij dit in meer dan 20 jaar nog nooit heeft meegemaakt.

Door de slechte weersomstandigheden nemen we een dag eerder dan gepland afscheid van de prachtige mensen en kinderen van  Dimia. Het afscheid nemen valt de meesten van ons zwaar, we moeten dat wat we hebben opgebouwd achter laten. We moeten afscheid nemen van de mensen die veel voor ons zijn gaan betekenen en die we misschien nooit meer zullen zien. Maar ja, er is een tijd van komen en gaan.. De lange rit naar Accra wordt gevuld met een safari, een bezoek aan Ford Good Hope en een Life-Line Center. Op 28 juli landen wij weer op Schiphol waar we familie en vrienden weer ontmoeten.

Nadat we drie weken thuis zijn, krijgen we een update van het project. Het blijkt dat de Ghanezen opnieuw niet stil hebben gezeten; de woningen zijn namelijk al klaar voor gebruik en er is ook een watertank geplaatst! Wat geweldig!

Deze reis was echter veel meer dan het bouwen van lerarenwoningen. We leerden elkaar als Nederlandse groep op een hele intense manier kennen. We leerden dat we geen luxe voorzieningen nodig hebben om gelukkig te zijn. We leerden hoe het is om mensen te dienen. We leerden dat echte schoonheid van binnen zit en naar buiten straalt. We leerden hoe het voelt om echt te leven met de dag zonder zorgen voor morgen. We leerden de Ghaneze bevolking kennen en écht contact met hen te hebben. We leerden de controle los te laten en vertrouwen op wat komt.

Kortom: deze reis was zó de moeite waard en we zijn als groep zo dankbaar dat we dit hebben mogen beleven. Graag wil ik u hartelijk danken voor uw (financiële) steun die u op welke manier dan ook gegeven heeft!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Else van Dijk.

 

Berichtje scriba

Wanneer u iets wilt laten afkondigen of laten opnemen in de kerkbode kunt u dit aangeven bij de scriba.

Afkondigingen op zaterdag vóór  12.00 uur

Berichten voor de kerkbode uiterlijk zondagavond 18.00 uur

Adres: Krijthestraat 35

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Muzikanten gevraagd voor bandje of bijzondere diensten

 

Wie speelt er keyboard, piano, fluit, of gitaar etc.

en wil in bijzondere diensten wel muziek maken of in een te vormen bandje meespelen?

Graag jezelf aanmelden of namen aan mij doorgeven!

Ds. Christel Minnaard Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeente Gespreks Groeigroep

Gemeente  gespreks groeigroep:

In Doezum bestaan er 2 gespreksgroepen van elk circa 8 personen die op gezette tijden onder leiding van een groepsleider praten over een door de groep uitgekozen werkboekje met vragen over de bijbel.

Voorbeelden van werkboekjes: ``Gaan op Gods weg``, ``In de Voetsporen van Johannes``, ``Geloof, liefde en hoop``

of ``Teken van leven``.

Er wordt begonnen met gebed, daarna een korte inleiding en dan bezig met een thema uit een werkboekje, vervolgens een koffiepauze en even gezellig bijpraten. De avonden eindigen om 22.00 met een gebed of een mooi gedicht.

We laten in de groep ieder in zijn waarde en dwalen soms ook even af van de vragen uit het werkboekje wat niet erg is.

De eerste datum is circa halverwege oktober wat zo doorloopt tot ongeveer april . Dus ca. 6 a 7x. Ca. 1x per 3 weken.

We kunnen zeker nog mensen gebruiken in onze groepen, graag zelfs!

Dus wilt u eens meedraaien neem even contact op met mevr. D. Reitsma (0594-613747) U bent van harte welkom!

De Schakel

 Zet Jezus in je agenda,

 

Als dit exemplaar van het Kompas bij u in de bus valt, dan is voor het overgrote deel van onze gemeente de vakantie afgelopen. De scholen zijn weer begonnen en de meeste mensen met een baan gaan weer aan het werk. En dan komt al gauw de vraag ,wat staat er bij jou in de agenda? Afspraken, lessen, sport?

 

God wil ook graag een plekje in jouw agenda. Sterker nog, Hij wil dat je de hele dag bij Hem bent en je daarvan bewust bent. Hij wil dat je steeds weet: Ik loop naast je en houd je vast.

 

Als je vaak bidt,spreek met Hem als je ‘s morgens wakker wordt,in de loop van de dag zo nu en dan en ‘s avonds als je de dag met Hem afsluit, dan geeft God kleur aan je leven. Als je met God wandelt,elke dag met Hem leeft, dan ga je ook met Hem in gesprek. Over wat je meemaakt,wat je leuk vindt of lastig. Bidden is spreken met God. Als je met God op weg bent,hoef je niet bang te zijn om te verdwalen. Hij is altijd bij je als een betrouwbare gids en Hij vertelt je precies wat je moet doen. In de Bijbel vindt je alles wat je nodig hebt om op het goede pad te blijven. En die weg is Jezus alleen. Alleen via Hem kun je bij God komen. Als je wandelt met Jezus is onze Vader in de Hemel blij met je. Wandelen met Jezus betekent dat je ook doet wat Hij deed. En dat is soms best lastig. Want Jezus ging ver,erg ver. De discipelen van Jezus vonden dat Hij zich zo nederig gedroeg en tot hun schrik zei Jezus:  “Jullie moeten dat ook doen”. Ja,maar eerlijk gezegd, een ander helpen is soms best lastig, het kost tijd en moeite. Maar gelukkig dien jij de Heer niet in je eentje. Als je elkaar helpt ,kom je verder. Bovendien, Jezus helpt je om te helpen. Laat Hem dus maar aan het werk in je hart, dan vertelt Hij je wel wat je kunt doen en voor wie. Zo kun je je talenten inzetten voor anderen. Ga maar op zoek naar de gaven die God je heeft gegeven. Je bent misschien vriendelijk en geduldig,of je bent een handige klusser of je kunt een goed gesprek voeren. Als je zo een helper bent, stap je in de voetsporen van Jezus. Als je leeft met Jezus, maakt Hij je vol van Zijn Geest. Dan gaat de Heilige Geest in je hart wonen. Die Geest verandert je leven. Dus open je hart voor Hem. Spreid je armen wijd uit en bid steeds meer om die Geest. Laten we dat gelijk maar doen:Bidden of je nog meer van Gods Geest mag krijgen en merken. De startzondag is weer geweest en daarbij de diverse activiteiten die voor en door gemeenteleden worden georganiseerd, Ik zou zeggen………..kom en doe mee en zet Jezus in je agenda!

 

 

 

Geïnspireerd door : Bijna-elke dagboek voor gezinnen.

 

Van Drs Roff Robbe.

 

 

Ruurd en Dieuwke Reitsma geven de Schakel door aan familie Swieringa,Eesterweg 19.

Agenda

De Kloosterzingers-Bijbelzondag
29 oktober 2017 11:00 -
Koffieochtend
01 november 2017 10:00 -
Vergadering Kerst taakgroep
07 november 2017 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • Er is bijna niemand die voor een rechtvaardig mens wil sterven; slechts een enkeling durft voor een goed mens zijn leven te geven. Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. Des te zekerder is het dus dat wij, nu we door zijn dood zijn vrijgesproken, dankzij hem zullen worden gered en niet veroordeeld. -- Romeinen 5:7-9