Nieuwspagina van de Protestantse Gemeente Doezum

Kerkenestafette

KERKENESTAFETTE PROTESTANTSE KERKEN WESTERKWARTIER

De samenwerkende Protestantse kerken in het Westerkwartier houden op zaterdag 22 juni 2019 een kerkenestafette. Een estafette is een sportief gebeuren, waarbij leden van een team achtereenvolgens een deel van een route afleggen.

Het doel van deze estafette is de samenwerking tussen Protestantse kerken in het Westerkwartier te bevorderen. Daarbij willen we elkaar ontmoeten door op een sportieve manier onze prachtige omgeving te ontdekken en onze kerkgebouwen te bezichtigen.

De kerkenestafette wordt gehouden met een aantal teams van de deelnemende Protestantse kerken en andere geïnteresseerde renners. Daarnaast is een recreatieve tour voor fietsende belangstellenden.

De deelnemende teams van de kerkenestafette bestaan uit:

- 4 of 5 lopers                                  

- 2 fietsers

- chauffeur van een busje                

- 1 navigator

Iedere twee kilometer is er één loper op de route, die begeleid wordt door één of twee fietsers.

Het is geen competitie. Elkaar ontmoeten, kerken bezichtigen, genieten van onze omgeving en vooral verbinding zoeken met andere gemeenteleden in ons samenwerkingsgebied staat voorop.

De route is in totaal rond de 60 kilometer en begint in Grootegast. Via Lutjegast, Opende, Marum, De Wilp, Zevenhuizen, Leek, Midwolde, Tolbert, Boerakker en als eindpunt naar Grootegast. De planning is om 09.30 uur te starten en de verwachte aankomst is rond 15.30 uur. Uiteraard zijn zoveel mogelijk kerkgebouwen langs de route open tijdens de estafette. Voor de deelnemers zal er bij elk geopend kerkgebouw gelegenheid zijn voor drinken en een sanitaire stop. Halverwege de route staat er voor de teams een lekker kopje soep klaar.

Voor de recreatieve fietstour geldt dat de route geheel of gedeeltelijk mag worden afgelegd. Ieder mag zijn of haar startplek en eindbestemming zelf invullen. Met een groepje fietsen is natuurlijk veel gezelliger. 

Namens de organisatie

Is er interesse vanuit onze gemeente om mee te doen?

Laat dit de kerkenraad weten.

Paasgroetenactie

In de gevangenis gemaakt

Het zijn niet zomaar groeten. De kaarten komen voort uit een project in een gevangenis. Onder leiding van de predikant gaan gedetineerden aan de slag met het thema van de 40-dagentijdcampagne ‘Een nieuw begin’. Ze praten erover en bedenken met elkaar een manier om dat thema te verbeelden.

Zo’n Paasgroet doet goed. De ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt. En dat er mensen zijn, die zich inleven in hun situatie. ¨Post ontvangen is een lichtpuntje¨, aldus een ex-gedetineerde die jaren in het buitenland in de gevangenis zat. Pasen is een nieuw begin en het is goed om die boodschap elk jaar opnieuw door te geven.

Groeigroepen in Doezum

In Doezum zijn er twee groeigroepen, nieuwe gespreksdeelnemers zijn altijd van harte welkom!

Groep1:

Komt 1x per 3 weken bij fam. A. Veenstra, Peebos 13 ( Opende ) samen.

Deze groep bespreekt het boekje: ``De hoop die in ons leeft``.

Contactpersoon: E. en G. de Jong Braam , tel.: 659579.

Groep 2:

Komt 1x per 3 weken om de beurt bij iemand thuis van de leden op de maandag- of woensdagavond,

De gesprekken gaan naar aanleiding over boekjes zoals:

``In de voetsporen van Johannes``, of ``geloof, liefde en hoop``.

Een andere titel is,`` Teken van Leven``.

Contactpersoon: R. en D. Reitsma-Wesselius, tel.: 613747.

 

Het zijn bijzondere avonden waar we bezig zijn met Gods Woord. We beginnen met gebed en een korte inleiding en gaan dan bezig met een thema uit een van de boekjes. Daarna houden we koffiepauze waarbij we gezellig even bijpraten. De avonden worden om 10 uur afgesloten met gebed of een mooi gedicht.

In de herfst gaan we van start en willen u-jou uitnodigen om eens zo`n avond bij te wonen. Wie weet spreekt het u/jou aan om ook mee te doen? Iedereen is van harte welkom!

Koffieochtend dorpsgenoten

Voor ouderen/ alleengaanden. Tzt. volgt een uitnodiging voor een

koffieochtend

 

 

 

 

Koekenactie 2019

KOEKENACTIE  Protestantse Gemeente  Doezum

Even een berichtje van Knols koek uit Groningen.

Het herstel /opbouw van de bakkerij is net begonnen, bericht van 17 december. Ze hopen dat in het voorjaar van 2019 er weer Groninger koek uit de oven komt. 

Dus na de vakantie, ongeveer september 2019, gaan we maar weer beginnen met de koekactie en we hopen natuurlijk dat iedereen dan weer meedoet !

Groet van Halbe en Gerry Donker.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   

World Servants nieuws

 Beste gemeenteleden,

Else gaat in 2019 met Jacob, Wianna en Eelkje  (zie foto boven ) naar Bolivia, zie ook de facebook pagina World Servants Doezum-Surhuisterveen.

  •  

Contact:
E-mail:                                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon:                           0594-614374

Mobiel en WhatsApp: 06-16396530

Beste gemeenteleden, 

Op dinsdag 5 februari vond het stamppotbuffet van de Kia-Diaconie plaats waarmee wij aan mee mochten werken en de opbrengst van in ontvangst mochten nemen. Na het zingen en swingen met de Kloosterzangers stond om 12.00 uur het buffet klaar voor de zo’n 30 gasten. Er was keuze uit hutspot, boerenkool en zuurkool met een speklapje, rookworst en spekjes. Het was een gezellige en geslaagde dag met een opbrengst van ruim 200 euro! We willen de gasten en  iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken was hartelijk danken! 

Op vrijdag 15 februari hebben we een broodmaaltijd georganiseerd in de Lantearne in Surhuisterveen. Vanaf 17.30 uur mochten we zo'n 45 gasten ontvangen in de Lantearne. Om 18.00 uur openden we de maaltijd met soep en vervolgens konden de gasten genieten van het buffet met o.a. een broodje kroket, salade, verschillende soorten brood, suiker- en krentenbrood en een vruchtenkrakeling. Nadat een ieder uitgegeten was, sloten we de avond af met de traditionele verloting van prijzen met het Rad van Avontuur. De één had iets meer geluk dan de ander, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook dit was een zeer gezellige en geslaagde avond!

De  ‘sûkerlatten’ actie die eind februari tot begin maart plaats zou vinden. Deze actie gaat NIET door. We zijn momenteel druk aan het inventariseren om hier een andere vorm aan te geven om er op die manier een efficiëntere en effectievere actie van te maken. We hopen u de volgende keer meer informatie te kunnen geven!

De aardappelactie loopt ook nog gewoon door! Wanneer uw aardappelen op zijn, kunt u weer een nieuwe 10 kilozak Irenes of Bildtstar voor €10,- ophalen van Doezumertocht 21.

 

Met vriendelijke groet,

Jacob Schaap, Eelkje de Wal, Wianna Vrieswijk en Else van Dijk

World Servants Surhuisterveen-Doezum

 

                                  Contact Surhuisterveen:                  Contact Doezum:

E-mail:                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel en WhatsApp: 06-29251874                             06-16396530

Berichtje scriba

Wanneer u iets wilt laten afkondigen of laten opnemen in de kerkbode kunt u dit aangeven bij de scriba.

Afkondigingen op zaterdag vóór  12.00 uur

Berichten voor de kerkbode uiterlijk zondagavond 18.00 uur

Adres: Krijthestraat 35

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Schakel

 

Paasgedicht

 

Kan ik door muren 
binnen dringen
kan ik vliegen
naar de hemel
nee dat kan ik niet
kan ik mensen voor
altijd genezen
kan ik gebroken
harten helen
doden doen opstaan
en mee naar de
hemel gaan
nee ik ben maar een mens
Jezus U werd voor 
ons een mens
gekruisigd en begraven
opgestaan 
een nieuw mens.

                      

Agenda

Vergadering Comm. Kerkrentmeesters
30 april 2019 20:00 -
Vergadering comm. Erediensten
14 mei 2019 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • Toon ontzag voor de HEER, uw God, dien hem, wees hem toegedaan en zweer alleen bij zijn naam. Zing zijn lof, hij is uw God! U hebt met eigen ogen gezien welke grootse, indrukwekkende daden hij voor u heeft verricht. -- Deuteronomium 10:20