Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Informatie over\van het Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Kom in de kring nieuws

Hallo kinderen,

In april kunnen we vooruit zien naar het voorjaar, en hopelijk mooi weer. Maar het spreekwoord zegt: april doet wat ie wil ..., en dat betekent, dat bijna elk weertype nog wel langs kan komen. Regen, sneeuw, ijs, zon …………….

In ieder geval krijgen de dagen meer licht en dat is wel weer mooi, want dan kun je net even wat langer bij je vriendje of vriendinnetje spelen.

Tenminste als je vóór het donker thuis moet zijn.

In april is er weer Kom in de Kring op: 8 April.

 

We zien jullie weer graag komen!!

Verhaal voor de kinderen- Groeten

Als mensen elkaar tegenkomen begroeten ze elkaar.

 ‘Hoi’, zeg je tegen je vriend als je in de klas naast hem gaat zitten. Als je oma van de trein haalt, ren je naar haar toe, sla je je armen om haar heen en geef je haar een dikke kus. (Of doe jij dat niet bij jouw oma?)

Heb je wel eens gezien hoe grote mensen doen als ze elkaar ontmoeten? Soms zoenen ze elkaar. Soms geven ze elkaar netjes een hand. De ene keer zwaaien ze alleen maar en op een ander moment staan ze elkaar juist uitgebreid voor te stellen.

Je kan bij het begroeten vaak zien wat mensen van elkaar denken. 

Of ze het fijn vinden om elkaar te zien, of ze de ander belangrijk vinden, of ze samen hele ernstige zaken moeten bespreken of dat ze juist iets leuks gaan doen. Je kan ook zien hoe mensen bij elkaar horen.

Je houdt misschien wel van je vriendje, maar je gaat hem echt niet zoenen, dat doe je alleen met je oma. En tegen je oma zeg je niet ‘hoi’, en dat doe je nou juist wel bij je vriend.

In de kerk ontmoeten we God. Wat zeg je tegen God als je Hem ontmoet? Niet ‘hoi’, want Hij is niet zoals je vriendje. Je geeft ook geen hand, want God is niet zoals een mens. Je geeft Hem geen zoen, ook al houd je van Hem. In de kerk gaan we staan, heel eerbiedig omdat God zo machtig is. En we zeggen wie we zijn en waarom we er zijn: hier zijn we allen in Gods naam. Hij heeft ons gemaakt, Hij is zo machtig, Hij kan alles. Wij kunnen niet zonder Hem.

Luister maar naar de woorden waar de kerkdienst mee begint: ‘Onze hulp is in de naam van de Here, die hemel en aarde gemaakt heeft.

Daar staan we dan met z’n allen voor de Here. Nu is het woord aan Hem

Clubwerk 2017-18.

CLUBWERK  2017/2018.

Er staat weer een nieuw seizoen voor  club- en kinderwerk op de stoep. Over het kinderwerk kun je ook in het Kompas meer lezen.  Maar het clubwerk gaat ook door, alhoewel we ( tot op heden) nog geen nieuwe  leiding erbij hebben kunnen vinden, kun je  er van op aan dat de clubs wel doorgaan.  

De oudste club is nog steeds een mooie groep jongeren die 1x in de 3 weken op woensdagavond bij elkaar komen om daar de gezelligheid te zoeken en een kort onderwerp te bespreken.   Iedereen die zich daar bij thuis voelt is dan ook van harte welkom.  De club data zijn op dit moment nog niet bekend, maar die kun je altijd opvragen bij mij na het startweekend.

De jongste club is ook een leuke groep jongeren die samen onderwerpen bespreken, en daarna nog even met elkaar ‘chillen’ .  Dit jaar is het de bedoeling  de club op de ZONDAGAVOND i.p.v. de maandagavond te houden, omdat er best een grote groep jongeren niet mee kon doen i.v.m. sport.

Ook hier zijn op dit moment de data nog niet bekend, maar ook hierover kun je mij na het startweekend altijd vragen.

Alle clubleden of potentiële clubleden krijgen een uitnodiging in de brievenbus. ( mochten we je vergeten, laat het weten! Neem dan even contact met mij op )

Het startschot voor het nieuwe seizoen is op vrijdagavond 15 september. We komen dan, rond de klok van 18 uur, bij de deuren langs om puddingbroodjes te verkopen, dit om de kas te spekken. Daarna gaan we, om het seizoen ook echt te openen, met z’n allen pizza eten bij  ’de kleine Zanden’  in de Peebos.  Dus zorg ervoor dat u thuis bent, want deze heerlijke broodjes  mag u niet missen!!

Voor vragen kunt u mij altijd aan de mouw trekken, mailen, bellen of gewoon even langs komen.

Akke de Haan 

0610609916  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       

Jeugdclubs

Ook dit jaar organiseert de protestantse gemeente Doezum weer jeugdclubs. Bij de jeugdclubs kun je je leeftijdsgenoten uit het dorp ontmoeten en is er een activiteit of een spreker. Alle jongeren uit Doezum zijn van harte welkom!

 

Ps.: kijk bij agenda wanneer er jeugdclub is, of informeer bij jeugdleidster Akke, zie telefoonnummer boven dit artikel. 

Agenda

Koffieochtend
02 mei 2018 10:00 -

Dagelijkse bijbeltekst