Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Informatie over\van het Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Verhaal voor de kinderen

Stilte

Tijdens het werken is het stil in de klas. Dat is de afspraak. De juf zit voorin schriften na te kijken en verder zit iedereen over z’n werk gebogen.

Stilte is prettig, want dan kun je goed werken. Zodra Anja en Willem-Jan voor hem beginnen te fluisteren omdat Anja de opdracht weer eens niet snapt, kan Joost zich niet meer concentreren.

‘Doe ’s zachter, ik kan helemaal niet nadenken.’

Midden in de nacht is het stil in huis. Dat is handig als je slaapt. Maar als je niet kunt slapen, is het wel heel erg stil. Niet zo leuk. Joost weet nog dat hij vroeger vaak bang was en dacht dat er enge beesten onder zijn bed zaten, of boze mannen achter het gordijn. Inmiddels is hij zo oud dat hij weet dat dat niet kan, maar wakker zijn ’s nachts, als alles doodstil is, nee, liever niet.

Joost heeft zijn eigen verstopplek. Ergens in het park, niemand weet het, alleen hij. Hij gaat daarheen als hij boos is. Of als hij zich verveelt. Soms ook el eens als hij er gewoon zin in heeft om alleen te zijn.

Het is daar altijd heel rustig, heel stil. Geen pratende mensen, geen radio of televisie. Maar het gekke is, dat je door die stilte opeens meer gaat horen. Vogels, de wind in de bomen, een trein in de verte. En nog gekker, je gaat er vanzelf van denken, dromen en fantaseren. Dat is niet vervelend, maar juist heel prettig.

Stilte.

Soms is het handig, want dan kun je je beter concentreren. Soms is het vervelend, want je wordt er een beetje bang van.

Soms is het fijn, want je gaat je er prettig van voelen.

In de kerk is het ook wel eens stil. Soms, want meestal gaan mensen meteen praten wanneer het stil is. Ze weten dan niet meer wat ze moeten doen.

Let maar op: als de dominee iets langer haar mond houdt en de organist niet speelt, dan gaan de mensen na een tijdje fluisteren. Raar eigenlijk, fluisteren als het stil is. Zouden ze er bang voor zijn? Oneerbiedig ook, want je gaat toch maar mooi fluisteren in Gods gezelschap.

Het is niet alleen raar en oneerbiedig, het is ook jammer. Want juist als het stil is, kun je nadenken, bijvoorbeeld over wat er net uit de Bijbel is gelezen. Dan kun je voelen, hoe het is om in de kerk te zijn en te horen dat God voor je zorgt.

Je kunt er rondkijken, naar al die andere mensen, die net als jij bij God horen.

Dan kun je….. ja, dan kun je God ontmoeten. Gewoon, door wat er in de dienst gezegd en gezongen is, omdat God erbij is, omdat het stil is en je je daardoor kunt concentreren op Hem.

Stilte. Waarom zou je er bang voor zijn?

Juist in de kerk is stilte fijn.

Soms

kan ik U bijna ontmoeten

in de STILTE.

                                                                                                                 

Kom in de kring nieuws

 

Hallo allemaal,

 

Als eerste: allemaal een gezegend nieuw jaar toegewenst!

 

Wat is dat nou, gezegend?  Ja, dat is eigenlijk de allerbeste wens die je iemand kunt geven.

 

Je wenst iemand dan heel veel in één keer, b.v.  voorspoed, gezondheid, liefde, geluk en nog veel meer………… dat het je goed mag gaan in het komende jaar.

 

Je kunt ook wensen; Gods zegen en Zijn nabijheid  voor het komende jaar.

 

Een betere, mooiere en grotere wens kun je niemand geven. Dit is dé wens die we eigenlijk iedereen zouden moeten willen wensen, want dan is er hoop voor de wereld.

 

“Kom in de Kring’’ wordt op de kindernevendienst manier gegeven.

 

De kinderen gaan eerst mee de kerk in. En gaan voor de schriftlezing met de leiding naar de speelruimte. 

 

De eerstvolgende keer is op 7 januari.

 

Hier doen we een verhaaltje, en kunnen de kinderen spelen, kleuren, knutselen en zingen. Tijdens de collecte komen de kinderen dan weer in de kerk.

 

 

 

 

Tot dan…………….. groeten van de leiding

Clubwerk 2017-18.

CLUBWERK  2017/2018.

Er staat weer een nieuw seizoen voor  club- en kinderwerk op de stoep. Over het kinderwerk kun je ook in het Kompas meer lezen.  Maar het clubwerk gaat ook door, alhoewel we ( tot op heden) nog geen nieuwe  leiding erbij hebben kunnen vinden, kun je  er van op aan dat de clubs wel doorgaan.  

De oudste club is nog steeds een mooie groep jongeren die 1x in de 3 weken op woensdagavond bij elkaar komen om daar de gezelligheid te zoeken en een kort onderwerp te bespreken.   Iedereen die zich daar bij thuis voelt is dan ook van harte welkom.  De club data zijn op dit moment nog niet bekend, maar die kun je altijd opvragen bij mij na het startweekend.

De jongste club is ook een leuke groep jongeren die samen onderwerpen bespreken, en daarna nog even met elkaar ‘chillen’ .  Dit jaar is het de bedoeling  de club op de ZONDAGAVOND i.p.v. de maandagavond te houden, omdat er best een grote groep jongeren niet mee kon doen i.v.m. sport.

Ook hier zijn op dit moment de data nog niet bekend, maar ook hierover kun je mij na het startweekend altijd vragen.

Alle clubleden of potentiële clubleden krijgen een uitnodiging in de brievenbus. ( mochten we je vergeten, laat het weten! Neem dan even contact met mij op )

Het startschot voor het nieuwe seizoen is op vrijdagavond 15 september. We komen dan, rond de klok van 18 uur, bij de deuren langs om puddingbroodjes te verkopen, dit om de kas te spekken. Daarna gaan we, om het seizoen ook echt te openen, met z’n allen pizza eten bij  ’de kleine Zanden’  in de Peebos.  Dus zorg ervoor dat u thuis bent, want deze heerlijke broodjes  mag u niet missen!!

Voor vragen kunt u mij altijd aan de mouw trekken, mailen, bellen of gewoon even langs komen.

Akke de Haan 

0610609916  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       

Jeugdclubs

Ook dit jaar organiseert de protestantse gemeente Doezum weer jeugdclubs. Bij de jeugdclubs kun je je leeftijdsgenoten uit het dorp ontmoeten en is er een activiteit of een spreker. Alle jongeren uit Doezum zijn van harte welkom!

 

Ps.: kijk bij agenda wanneer er jeugdclub is. 

Agenda

Koffieochtend
07 maart 2018 10:00 -
De Volgende verdieping -Catechese voor 14 jaar en ouder
18 maart 2018 10:50 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • Onderwerp u dus aan God, en verzet u tegen de duivel, dan zal die van u wegvluchten. Nader tot God, dan zal hij tot u naderen. Reinig uw handen, zondaars; zuiver uw hart, weifelaars. -- Jakobus 4:7-8