Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Informatie over\van het Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Kom in de kring nieuws

 

Hallo allemaal, 

 

Met Pasen hebben we gevierd dat Jezus is opgestaan. Hoe gaat het verhaal daarna verder? In de Paastijd lezen we verhalen waarin soms de hemel op een kiertje lijkt te staan. God komt dichtbij mensen, Hij laat van zich horen en zien. Hoe dat gebeurt? Met woorden van vrede, zorg, vertrouwen. Jezus verschijnt aan zijn leerlingen en laat zien dat het leven verder gaat.

 

 

 

“Kom in de Kring’’ wordt op de kindernevendienst manier gegeven.

 

De kinderen gaan eerst mee de kerk in. En gaan voor de schriftlezing met de leiding naar de speelruimte.  

 

De eerstvolgende keer is op 6 mei.

 

Hier doen we een verhaaltje, en kunnen de kinderen spelen, kleuren, knutselen en zingen. Tijdens de collecte komen de kinderen dan weer in de kerk.

 

 

 

Tot dan…………….. , groeten van de leiding.

 

Verhaal voor de kinderen- De dikke bijbel

(om zelf te lezen of voor te lezen.) 

 De dikke bijbel

Op de preekstoel ligt een dik boek, een hele dikke bijbel.

Meestal wordt er niet uit gelezen, dat is raar. Toch ligt het boek er niet voor niets.                                     

Het probeert de mensen in de kerk iets duidelijk te maken. Want waarom kom je naar de kerk? Om elkaar weer eens te zien? Voor de gezelligheid? Ja, maar er is meer.

Je komt ook naar de kerk voor God. Je komt om Hem te loven en te aanbidden, want Hij is de Schepper van hemel en aarde. Hij heeft jou gemaakt, je bent van Hem. En dat geldt natuurlijk ook voor alle andere mensen, voor de hele wereld. Nee, niet alle mensen komen naar de kerk, niet iedereen gelooft, niet iedereen beseft dat hij/zij God moet aanbidden. Maar gelukkig zijn er mensen die dat wel weten, dankzij God. Samen met hen kom je voor God naar de kerk. Hij is er ook, in de kerkdienst ontmoet je Hem.

Je kunt God niet zien in de kerk. Maar je kunt Hem wel horen, je kunt Hem voelen, aan alles merk je dat Hij er is. En eigenlijk kun je in de kerk wel íets van God zien. Kijk maar naar dat dikke boek op de preekstoel, die bijbel. In de bijbel lees je van alles over God. Door de Bijbel vertelt Hij ons wie Hij is en wat Hij heeft gedaan en nog steeds doet. Er zijn kerken waar ze aan het begin van de kerkdienst de Bijbel binnendragen. Zo laten ze zien dat we in de kerkdienst God ontmoeten. Meestal ligt de Bijbel gewoon op de preekstoel, of op een tafel voorin de kerk. Dat betekent dus: de Here God is in de kerk. De kerkdienst is nog niet eens begonnen maar je weet al wel waarom je in de kerk zit. Samen met elkaar, samen met de Here God.

Wat denk je, zou de dominee voortaan niet beter uit die dikke bijbel kunnen lezen, in plaats van uit een kleintje die je nauwelijks kunt zien. 

Clubwerk 2017-18.

CLUBWERK  2017/2018.

Er staat weer een nieuw seizoen voor  club- en kinderwerk op de stoep. Over het kinderwerk kun je ook in het Kompas meer lezen.  Maar het clubwerk gaat ook door, alhoewel we ( tot op heden) nog geen nieuwe  leiding erbij hebben kunnen vinden, kun je  er van op aan dat de clubs wel doorgaan.  

De oudste club is nog steeds een mooie groep jongeren die 1x in de 3 weken op woensdagavond bij elkaar komen om daar de gezelligheid te zoeken en een kort onderwerp te bespreken.   Iedereen die zich daar bij thuis voelt is dan ook van harte welkom.  De club data zijn op dit moment nog niet bekend, maar die kun je altijd opvragen bij mij na het startweekend.

De jongste club is ook een leuke groep jongeren die samen onderwerpen bespreken, en daarna nog even met elkaar ‘chillen’ .  Dit jaar is het de bedoeling  de club op de ZONDAGAVOND i.p.v. de maandagavond te houden, omdat er best een grote groep jongeren niet mee kon doen i.v.m. sport.

Ook hier zijn op dit moment de data nog niet bekend, maar ook hierover kun je mij na het startweekend altijd vragen.

Alle clubleden of potentiële clubleden krijgen een uitnodiging in de brievenbus. ( mochten we je vergeten, laat het weten! Neem dan even contact met mij op )

Het startschot voor het nieuwe seizoen is op vrijdagavond 15 september. We komen dan, rond de klok van 18 uur, bij de deuren langs om puddingbroodjes te verkopen, dit om de kas te spekken. Daarna gaan we, om het seizoen ook echt te openen, met z’n allen pizza eten bij  ’de kleine Zanden’  in de Peebos.  Dus zorg ervoor dat u thuis bent, want deze heerlijke broodjes  mag u niet missen!!

Voor vragen kunt u mij altijd aan de mouw trekken, mailen, bellen of gewoon even langs komen.

Akke de Haan 

0610609916  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       

Jeugdclubs

Ook dit jaar organiseert de protestantse gemeente Doezum weer jeugdclubs. Bij de jeugdclubs kun je je leeftijdsgenoten uit het dorp ontmoeten en is er een activiteit of een spreker. Alle jongeren uit Doezum zijn van harte welkom!

 

Ps.: kijk bij agenda wanneer er jeugdclub is, of informeer bij jeugdleidster Akke, zie telefoonnummer boven dit artikel. 

Agenda

Vergadering eredienstencommissie
26 juni 2018 20:00 -
Uitstapje ouderen
30 juni 2018 08:00 - 17:00

Dagelijkse bijbeltekst

  • De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. -- 1 Korintiers 13:4-7