Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Informatie over\van het Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Clubwerk 2017-18.

CLUBWERK  2017/2018.

Er staat weer een nieuw seizoen voor  club- en kinderwerk op de stoep. Over het kinderwerk kun je ook in het Kompas meer lezen.  Maar het clubwerk gaat ook door, alhoewel we ( tot op heden) nog geen nieuwe  leiding erbij hebben kunnen vinden, kun je  er van op aan dat de clubs wel doorgaan.  

De oudste club is nog steeds een mooie groep jongeren die 1x in de 3 weken op woensdagavond bij elkaar komen om daar de gezelligheid te zoeken en een kort onderwerp te bespreken.   Iedereen die zich daar bij thuis voelt is dan ook van harte welkom.  De club data zijn op dit moment nog niet bekend, maar die kun je altijd opvragen bij mij na het startweekend.

De jongste club is ook een leuke groep jongeren die samen onderwerpen bespreken, en daarna nog even met elkaar ‘chillen’ .  Dit jaar is het de bedoeling  de club op de ZONDAGAVOND i.p.v. de maandagavond te houden, omdat er best een grote groep jongeren niet mee kon doen i.v.m. sport.

Ook hier zijn op dit moment de data nog niet bekend, maar ook hierover kun je mij na het startweekend altijd vragen.

Alle clubleden of potentiële clubleden krijgen een uitnodiging in de brievenbus. ( mochten we je vergeten, laat het weten! Neem dan even contact met mij op )

Het startschot voor het nieuwe seizoen is op vrijdagavond 15 september. We komen dan, rond de klok van 18 uur, bij de deuren langs om puddingbroodjes te verkopen, dit om de kas te spekken. Daarna gaan we, om het seizoen ook echt te openen, met z’n allen pizza eten bij  ’de kleine Zanden’  in de Peebos.  Dus zorg ervoor dat u thuis bent, want deze heerlijke broodjes  mag u niet missen!!

Voor vragen kunt u mij altijd aan de mouw trekken, mailen, bellen of gewoon even langs komen.

Akke de Haan 

0610609916  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       

Verhaal voor de kinderen-Het kerkgebouw

 Maakt het uit waar je een kerkdienst houdt? Zelf ga je altijd naar een nieuwe kerk, maar in de vakantie kwam je in een vieze ouwe school terecht. De meeste mensen vinden een kerkgebouw heel gewoon, maar vroeger hielden ze ook wel eens buiten kerk, met de dominee op een boerenkar. Maakt het uit?

‘Als jullie zouden mogen kiezen, wat voor kerk zou je dan willen?’ vraagt moeder.

Joost weet het direct. Zo’n grote oude. Heel hoog van binnen met allemaal pilaren veel mooie versiersels op de stenen. Je wordt in zo’n kerk vanzelf eerbiedig.

Hanna weet het ook wel. ‘Waar we toen in de vakantie zijn geweest, toen we een ijsje kregen. Daar waren allemaal mooie beelden.’

‘Dat mag niet, dat is rooms,’ zegt Joost direct, maar dat snapt Hanna nog niet.

‘Ik vind die beelden leuk om naar te kijken,’ zegt ze.

Marike moet langer over moeders vraag nadenken.  Hun eigen kerk is saai. De oude kerk van Joost vindt ze heel mooi, maar wel erg plechtig. Mag het ook een beetje lichter en vrolijker? Liever wel, maar dan zo dat je toch vanzelf stil wordt, want dat hoort bij een kerk.

‘Waarom?’

Waarom? Dat weet ze niet. ‘Het is eerbiediger,’ probeert ze. ‘Je voelt een beetje dat God heel bijzonder is en dat Hij bij je is.‘

Ze weet nog iets wat in haar kerk moet. Mooie gekleurde ramen met afbeeldingen uit de bijbel. En een kleed aan de muur, net zoals in de kerk van opa en oma. Een groot kleed in allerlei warme kleuren.

‘Het maakt dus toch wel uit waar je een kerkdienst houdt,’ zegt moeder, ‘jullie kiezen allemaal voor een kerk en niet voor die ouwe school. Weet je hoe dat komt? Een goed kerkgebouw vertelt iets. Zoals die kerk met de beelden, die Hanna zo mooi vindt. Of de kerk van opa en oma, waar je elkaar zo goed kunt zien omdat het gebouw rond is.

Of die kerk waar Joost met oom Jan is geweest, waar ze voor elke tijd van het jaar een kleed in een bepaalde kleur hebben.

Het kerkgebouw doet ook mee aan de kerkdienst, het hoort er helemaal bij. Een goed kerkgebouw helpt mee dat de mensen zich zo voelen, dat ze er helemaal bij zijn, niet alleen met hun lijf, maar ook met hun denken en hun voelen. Hanna wil graag iets hebben om naar te kijken,  Marike wil iets eerbiedigs maar ook iets vrolijks, Joost vindt plechtig mooi.

En allemaal heeft het te maken met die kerkdienst, met onze ontmoeting met God.’

‘En u?’ vraagt Joost.

‘Ik?’ Moeder denkt even na. ‘Een kerk waar je vanzelf stil en eerbiedig wordt,’ zegt ze dan.

‘Ik geloof dat ik dát het belangrijkste vind.’

Kraaiennest, word ``Kom in de Kring`` info

Hallo allemaal,

Het Kraaiennest krijgt een nieuwe naam, en een nieuwe invulling. Vanaf nu heet het “Kom in de Kring’’. En wordt het op de kindernevendienst manier gegeven.

De kinderen gaan eerst mee de kerk in. En gaan voor de schriftlezing met de leiding naar de speelruimte.

We starten op 1 oktober. Wanneer er in ´t Anker een kerkdienst is, is er ook een Kom in de Kring.

Hier doen we een verhaaltje, en kunnen de kinderen spelen, kleuren, knutselen en zingen.Tijdens de collecte komen de kinderen dan weer in de kerk.

We zouden het fijn vinden, als u daarbij zou willen helpen. We nemen contact op met de vrijwilligers die de hulplijst van de zondagsschool hebben ingevuld.

Sta of stond je niet op de lijst, dan is je hulp ook welkom. Je mag altijd bij ons informeren. Spreek ons gerust eens aan als we in de kerk zijn.

Via de mail mag natuurlijk ook. ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

 

Groetjes van de leiding.

Jeugdclubs

Ook dit jaar organiseert de protestantse gemeente Doezum weer jeugdclubs. Bij de jeugdclubs kun je je leeftijdsgenoten uit het dorp ontmoeten en is er een activiteit of een spreker. Alle jongeren uit Doezum zijn van harte welkom!

 

Ps.: kijk bij agenda wanneer er jeugdclub is. 

Agenda

De Kloosterzingers-Bijbelzondag
29 oktober 2017 11:00 -
Koffieochtend
01 november 2017 10:00 -
Vergadering Kerst taakgroep
07 november 2017 20:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • Er is bijna niemand die voor een rechtvaardig mens wil sterven; slechts een enkeling durft voor een goed mens zijn leven te geven. Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. Des te zekerder is het dus dat wij, nu we door zijn dood zijn vrijgesproken, dankzij hem zullen worden gered en niet veroordeeld. -- Romeinen 5:7-9