Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Informatie over\van het Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Kom in de kring nieuws

Hallo allemaal,

 “Kom in de Kring’’ wordt het op de kindernevendienst manier gegeven.

De kinderen gaan eerst mee de kerk in. En gaan voor de schriftlezing met de leiding naar de speelruimte.

*De eerstvolgende keer is op 3 december.

 

Hier doen we een verhaaltje, en kunnen de kinderen spelen, kleuren, knutselen en zingen. Tijdens de collecte komen de kinderen dan weer in de kerk.

 

Groetjes van de leiding.

Clubwerk 2017-18.

CLUBWERK  2017/2018.

Er staat weer een nieuw seizoen voor  club- en kinderwerk op de stoep. Over het kinderwerk kun je ook in het Kompas meer lezen.  Maar het clubwerk gaat ook door, alhoewel we ( tot op heden) nog geen nieuwe  leiding erbij hebben kunnen vinden, kun je  er van op aan dat de clubs wel doorgaan.  

De oudste club is nog steeds een mooie groep jongeren die 1x in de 3 weken op woensdagavond bij elkaar komen om daar de gezelligheid te zoeken en een kort onderwerp te bespreken.   Iedereen die zich daar bij thuis voelt is dan ook van harte welkom.  De club data zijn op dit moment nog niet bekend, maar die kun je altijd opvragen bij mij na het startweekend.

De jongste club is ook een leuke groep jongeren die samen onderwerpen bespreken, en daarna nog even met elkaar ‘chillen’ .  Dit jaar is het de bedoeling  de club op de ZONDAGAVOND i.p.v. de maandagavond te houden, omdat er best een grote groep jongeren niet mee kon doen i.v.m. sport.

Ook hier zijn op dit moment de data nog niet bekend, maar ook hierover kun je mij na het startweekend altijd vragen.

Alle clubleden of potentiële clubleden krijgen een uitnodiging in de brievenbus. ( mochten we je vergeten, laat het weten! Neem dan even contact met mij op )

Het startschot voor het nieuwe seizoen is op vrijdagavond 15 september. We komen dan, rond de klok van 18 uur, bij de deuren langs om puddingbroodjes te verkopen, dit om de kas te spekken. Daarna gaan we, om het seizoen ook echt te openen, met z’n allen pizza eten bij  ’de kleine Zanden’  in de Peebos.  Dus zorg ervoor dat u thuis bent, want deze heerlijke broodjes  mag u niet missen!!

Voor vragen kunt u mij altijd aan de mouw trekken, mailen, bellen of gewoon even langs komen.

Akke de Haan 

0610609916  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       

Verhaal voor de kinderen

 

 

 

Om zelf te lezen of voor te lezen. 

 

Tante Jos is organist. Als ik bij haar en oom Jan logeer, mag ik wel eens mee naar het orgel. Door de week, als ze gaat studeren, maar ook ’s zondags tijdens de kerkdienst. Het is daar leuk, lekker hoog, je kunt over alle mensen heenkijken. Als tante Jos speelt, ziet niemand haar. Maar er hangt een spiegel ena las ze tijdens het spen daarin kijkt, ziet ze een stuk van de kerk en de preekstoel. ‘Dan kan ik zien of de dominee nog meer wil zeggen of dat ik aan de beurt ben,’ zegt tante Jos. Ha, de dominee, meestal is dat oom Jan. Zou hij wel eens stiekem naar haar zwaaien?

Tante Jos is echt heel goed. Dat kan ook niet anders, want ze is beroepsorganist. Ze geeft ook les en soms geeft ze wel eens een concert. ‘Maar ik houd het meest van spelen in de kerk’ zegt ze.

Waarom?’ vraag ik haar.

Tante Jos geeft niet meteen antwoord. Ze doet haar mond open, zegt ‘ omdat’en ‘eehm’ en

‘nou’ en wacht dan nog even. ‘Laat me even nadenken’ zegt ze, ‘want ik wil veel antwoorden tegelijk geven’.

‘Weet je, God vindt muziek heel belangrijk. Muziek hoort bij de kerkdiensten omdat Hij het wil. God liet lang geleden aan David zien hoe de tempel er uit moest zien. En Hij zei David toen ook dat er muziek in die tempel moest komen. Niet zomaar muziek, nee, echte goeie muziek. De mensen die zouden zingen en spelen, moesten er de hele dag mee bezig zijn, het was hun beroep. Alles goed instuderen, op z’n mooist zingen en spelen tijdens de diensten, nieuwe muziek bedenken.’

‘Laatst aan tafel lazen we een stuk uit de bijbel waarin verteld werd over de hemel. Dat de engelen daar ook zingen enzo.

‘Uit Openbaring. Dat Johannes ziet hoe het in de hemel is. Mooi he?’

Tante Jos wordt helemaal enthousiast, dat kan ik zien aan haar ogen.

‘Weet je’, zegt ze, ‘ik denk dat het niet anders kan, God is zo ….eh…..anders, zo machtig. Hij heeft de hele wereld gemaakt, alles zelf bedacht. En alles wat Hij gemaakt heeft, is er voor Hem. Wij ook, ik, jij, alle mensen. Als we aan Hem denken dan kunnen we eigenlijk niet andersdan Hem loven en aanbidden. Nou, en één van de beste manieren waarop dat kan, is muziek. Muziek mét woorden en muziek zonder woorden.’

Ik snap niet helemaal wat ze zegt, maar toch ook weer wel. Ik kijk naar de toetsen en druk er een in. Het is een mooi geluid, zacht, maar stevig. Tante Jos trekt nog wat knoppen uit. Het geluid verandert, wordt iets vrolijker, iets meer als een fluit. Ik druk nog een toets in, het klinkt mooi samen.

Houdt ze eens vast’, zegt tante Jos en ze speelt er een melodie bij, het fladdert door de kerk als een kleurig vogeltje.

Hé, ik ken het. Ik heb het op school geleerd. Zachtjes zing ik mee: ‘Wij moeten Gode zingen, halleluja’.

Tante Jos gaat verder: ‘Om alle goede dingen, halleluja’ en samen zingen we het hele lied uit. Klinkt mooi zo, in die lege kerk.

‘Ik houd van muziek’, zeg ik als we uitgespeeld zijn. ‘Gisteren speelde u ook zo’n mooi stuk.

Ik kon aan de muziek horen waar we over gingen zingen. En dat voelde ik al, terwijl ik nog niet eens gezongen had.’

‘Daarom is muziek zo belangrijk’, zegt tante Jos. ‘En daarom is het ook zo belangrijk dat het goed gebeurt, want anders laat je de mensen verkeerde dingen voelen.

Mensen worden altijd een beetje anders van muziek, ook al denken ze zelf van niet. Dat kan dus het beste op een goede manier, die past bij een kerkdienst.’’

Ze kijkt me aan. ‘Ga je misschien op orgelles?’

Maar dat weet ik nog niet. Ik heb net een jaar harples en daar wil ik eerst mee doorgaan.

Nou ja, David speelde toch ook harp.

 

In dit stukje gaat het over een lied. Dit lied heet: ‘Wij moeten Gode zingen’ en staat in het liedboek, daarin kun je het opzoeken. Het is lied nummer 713.

 

Jeugdclubs

Ook dit jaar organiseert de protestantse gemeente Doezum weer jeugdclubs. Bij de jeugdclubs kun je je leeftijdsgenoten uit het dorp ontmoeten en is er een activiteit of een spreker. Alle jongeren uit Doezum zijn van harte welkom!

 

Ps.: kijk bij agenda wanneer er jeugdclub is. 

Agenda

Kerstconcert Beatrix Flambou Surhuisterveen
16 december 2017 20:00 -
Catechese 12 t/m 14
17 december 2017 09:30 -
Kerstviering kerk en school
21 december 2017 17:30 -
Kerstoratorium Zingt Gode Lof uit Gerkesklooster
24 december 2017 16:00 -
Oliebollenactie-bezorging 30 dec.door World Servants.
30 december 2017 08:00 -
Koffieochtend
03 januari 2018 10:00 -

Dagelijkse bijbeltekst

  • De enige God, die de macht heeft u voor struikelen te behoeden en u onberispelijk en juichend van vreugde voor zijn majesteit te laten verschijnen, die ons redt door Jezus Christus, onze Heer, hem behoort de luister, de majesteit, de kracht en de macht, vóór alle eeuwigheid, nu en tot in alle eeuwigheid. Amen. -- Judas 1:24-25