Uitzendingen erediensten

 

 

 

 

 

Via Radio Westerkwartier: Zondag van 09.30- 11.00 uur. FM kabel: 105,9 Mhz. FM Ether: 105,3 Mhz.

 2 december: Protestantse kerk Doezum

  9 december: Chr. Gereformeerde kerk De Wilp Siegerswoude-de Wilp

 16 december: Gereformeerde kerk vrijgemaakt Marum

23 december: Gereformeerde kerk vrijgemaakt Leek

30 december: PNK Aduard 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stopzetten oude website kerkomroep.nl :

In maart 2017 is de nieuwe website van Kerkomroep.nl in gebruik genomen en hebben wij veel positieve reacties mogen ontvangen. Niet voor iedereen is vernieuwing meteen verbetering. Daarom is voor die luisteraars en kijkers die niet zo bedreven zijn in het gebruik maken van nieuwere mogelijkheden, de oude website langer in stand gehouden dan gepland om gewenning mogelijk te maken. 

De oude website willen wij medio oktober 2018 definitief stopzetten. Inmiddels maken de meeste mensen gebruik van de nieuwe website en van onze gratis Kerkomroep-app. Toch is er nog altijd een grote groep mensen die nog de oude website bezoekt waardoor wij deze niet zomaar uit willen schakelen.

Van oud naar nieuw: Helpt u mee?

Om ervoor te zorgen dat iedereen met de eigen kerk kan blijven meeleven, zullen we de gebruikers van de oude website een helpende hand moeten bieden. Helpt u ons mee deze groep mensen te informeren en te helpen?

Mocht u een bezoek brengen bij iemand die gebruik maakt van een PC of laptop, vraagt u dan eens na van welke website men gebruik maakt voor de uitzending. Misschien is er een snelkoppeling naar de oude website gemaakt zodat men met slechts één klik de uitzending krijgt.  Deze snelkoppeling zou dan vernieuwd moeten worden. Of iemand snapt misschien niet welke knoppen gebruikt moet worden bij de nieuwe site en gaat daarom dan maar naar de oude site. In dit geval is het laten zien hoe de nieuwe website werkt al een grote hulp.

Wanneer er een tablet in huis is, dan is de Kerkomroep-App de meest eenvoudige  oplossing.  De app is eigenlijk nog makkelijker te bedienen dan de website, de knoppen zijn groot en u kunt zelfs instellen dat er een melding wordt gegeven dat de uitzending begint.      

Natuurlijk zullen wij zorgen voor berichtgeving naar aanleiding van het gebruik van de oude site.  Ook zal er een vernieuwing van de huidige website plaatsvinden waardoor het bedieningsgemak nog verder vergroot wordt. Met elkaar bereiken we op deze manier zoveel mogelijk mensen. Wij hopen dat ruim vóór de kerstdagen iedereen met veel plezier gebruik maakt van de nieuwe site of app!

Stopzetten oude website

In augustus van dit jaar hebben wij u in de  Nieuwsflits geïnformeerd dat de oude website van Kerkomroep.nl gestopt gaat worden. Ook tijdens de Kerkbeheerdersdag van 6 oktober 2018 is dit nogmaals gecommuniceerd.

Inmiddels staat op de oude website een melding dat deze versie gestopt gaat worden.  Op de nieuwe website is de verwijzing naar de oude site ook verwijderd en vervangen door een verwijzing naar de pagina met Veelgestelde vragen zodat de mensen thuis kunnen nakijken hoe ze hun kerk kunnen opzoeken op de website.

Per maandag 22 oktober 2018 zal de oude versie van de site definitief offline worden gehaald.  Dit is ruim voor de kerstdagen zodat er nog ruim voldoende tijd is om te wennen aan de “nieuwe” website van Kerkomroep.nl!

Verbeterd binnen Kerkomroep.nl

In aanloop naar het stopzetten van de oude versie van Kerkomroep.nl zijn deze week enkele verbeteringen doorgevoerd binnen de nieuwe versie van de website.

Snel kiezen via het hoofdmenu “mijn kerken”.

Net als in de app is nu ook in de website mogelijk om kerken toe te voegen aan “Mijn kerken”. Zo zijn er minder handelingen nodig om bij de kerk uit te komen waar men regelmatig naar luistert of kijkt. Wanneer u een kerk heeft geselecteerd, verschijnt de button “Toevoegen aan mijn kerken”. 

Wanneer u hierop klikt, wordt deze kerk toegevoegd aan de keuzelijst die u aantreft onder de naam “Mijn Kerken” in het hoofdmenu van de website.

Tonen van alle kerken die live uitzenden.

De gebruikers van de oude site zijn gewend dat alle kerken die live zijn, worden getoond in een lijst. Op de startpagina van de nieuwe website worden willekeurig een paar kerken die op dat moment live uitzenden getoond. Dit gaf verwarring omdat men dacht dat “hun kerk” dan niet meer uitzond.

Het is nu mogelijk om een overzicht te krijgen van alle kerken die op dat moment live uitzenden. Er worden nog steeds enkele willekeurige live uitzendingen getoond maar hier treft u nu ook een button aan “Klik hier voor alle live kerken”.

Vergroten van de tekst.

Het is nu mogelijk om de tekst van de website te vergroten. In de rechter bovenhoek treft u A-  en A+ aan. Wanneer u hierop klikt, kunt u de tekst aanpassen.  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orde van dienst, zie ook op de website: www.kerkomroep.nl 

 *Klik op provincie Groningen, plaatsnaam en kerkkeuze.

Voor vragen: Jan Hoeksema* is de persoon die voor Doezum de kerkomroep beheert.

Deze persoon zorgt er voor dat de orde van dienst op de website te zien is.

*Deze persoon zoekt een vervanger per 1 december 2018 wegens verhuizing, zie bij vacatures.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mensen zonder internetverbinding kunnen een abonnement op de kerkradio nemen en zo de dienst beluisteren op het moment dat deze gehouden wordt.Voor het aanvragen van een nieuwe aansluiting, doorgeven van een wijziging, het melden van een storing, en het opheffen van een bestaande aansluiting kunt u ook contact opnemen met Jan Hoeksema.

Voor kerkradioluisteraars is er iedere week een zondagbrief die word samengesteld door D. Stokroos-Steursma: 612998.

Bezorging door Y. Bosma-Pool.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Overzicht van een standaard dienst in Doezum:

-Lied voor de dienst.

 

-Welkom door de Ouderling

 

-(Intochtspsalm)

 

-Votum en groet.

 

-Verootmoedigingsgebed,

 

eventueel met Leefregel, Genadeverkondiging en/of Kyriëgebed, voor de nood van de wereld met eventueel Gloria.(witte zondagen)

 

-Gebed om de Heilige Geest /Zondagsgebed.

 

-Lezingen en liederen. (We maken gebruik van lectoren.)

 

-Verkondiging

 

-Geloofsbelijdenis

 

-Dankgebed, voorbede, stil gebed, Onze Vader.

 

-Collecte

 

-Slotlied.

 

-Zending en Zegen afgesloten met gezongen amen.

Agenda

Kerststallen expositie
17 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
18 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
19 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
20 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
21 december 2018 19:00 - 17:00
Kinderkerstkoortje van RBS
22 december 2018 10:00 -
Kerststallen expositie
22 december 2018 19:00 - 17:00
Kerststallen expositie
23 december 2018 19:00 - 17:00

Dagelijkse bijbeltekst

  • Op deze berg vernietigt hij het waas dat alle volken het zicht beneemt, de sluier waarmee alle volken omhuld zijn. Voor altijd doet hij de dood teniet. God, de HEER, wist de tranen van elk gezicht, de smaad van zijn volk neemt hij van de aarde weg – de HEER heeft gesproken. -- Jesaja 25:7-8