Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Informatie over\van het Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

Kom in de kring -Jeugdwerk- Verhaal kinderen

Hallo allemaal,

 

Voor de eerstvolgende keer Kom in de Kring, datum zie bij kopje ``Diensten``.

1 maart om 09.30 uur in `t Anker is de eerstvolgende keer.

en daarna:

????.

 

Groeten, ``Kom in de kring``- leiding.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Verhaal voor de kinderen (om zelf te lezen of voor te lezen.)

 

Met een bokje naar de kerk?

Hoe moet een kerkdienst er uitzien? In het Oude Testament hielp God zijn volk door precies te vertellen hoe het moest. Maar wij hebben geen tabernakel of tempel meer. Hoe komen wij te weten hoe een kerkdienst eruit moet zien?

Stel je voor dat je een kind uit het volk Israël was. Je leefde in de tijd van koning David, of nee, nog eerder, in de woestijn. 

Je woonde in een tent, zocht iedere dag manna en ging vaak mee naar de tabernakel. Daar offerden de priesters, je rook het al terwijl de tabernakel nog niet eens te zien was, net een barbecue met verbrand vlees.

‘Miriam, ga je mee een bokje zoeken om te offeren?’

Nou, daar ging je dan, op zoek naar een mooi beestje.

Tegenwoordig gaat het anders Niks geen tabernakel, niks geen offers, priesters of geiten. En ook geen ark, die je nooit zag, maar waarvan je heel goed wist dat die er was, ergens diep in de tabernakel, verborgen achter een dik gordijn.

De kerkdienst van nu ziet er wel heel anders uit.

Toen de Here Jezus stierf op Golgotha, kwam er een einde aan al die offers. Sindsdien ziet de kerkdienst er anders uit. God vertelt ook niet meer hoe het er in de kerkdienst precies aan toe moet gaan. Dat laat Hij nu aan ons over.

Dat betekent niet dat we nu onze gang maar kunnen gaan. Van de geschiedenis met het gouden kalf kun je leren dat we nog altijd goed moeten kijken naar wat de Here zelf graag wil. Zo hebben de mensen dat altijd gedaan nadat de Here Jezus naar de hemel is gegaan. Ze kwamen op zondag bij elkaar, want, zeiden ze, de zondag is de dag dat de Here Jezus weer levend werd en dat blijven we iedere week vieren. Ze keken ook naar hoe het tot nu toe altijd was gegaan, in

de tempel en in de synagoge. Ze ontdekten dat bij een kerkdienst altijd bepaalde dingen horen:

Bidden, zingen, lezen uit de Bijbel, uitleggen wat er in de Bijbel staat, een collecte, het vieren van het Avondmaal.

Dat alles doen we nog steeds in de kerk. En natuurlijk loven we God om wie Hij is en danken we Hem voor zijn grote daden. Daarvoor maakt het niet uit wanneer of waar je leeft.

Toch gebeurt alles niet overal op precies dezelfde manier. Dat is ook niet nodig. De Here wil graag dat we daar zelf over nadenken en dat we daarbij ook goed kijken naar de mogelijkheden die Hij ons zelf heeft gegeven. Daarom gaan de dingen in de ene kerk soms iets anders dan in de andere. Soms is er een koor, soms niet. Jij gaat altijd naar een prachtige, oude kerk, maar in de vakantie kom je in de aula van een school terecht. Bij opa en oma wordt alles door de dominee gedaan maar bij ons leest er ook wel eens iemand anders voor uit de Bijbel, soms zelfs een kind.

 

We mogen over al die dingen zelf nadenken.

Dieta Stokroos                                

               

              

 

 

 

 

 

 

 

                                      

 

 

Jeugdclubs

Ook dit jaar organiseert de protestantse gemeente Doezum weer jeugdclubs. Bij de jeugdclubs kun je je leeftijdsgenoten uit het dorp ontmoeten en is er een activiteit of een spreker. Alle jongeren uit Doezum zijn van harte welkom!

 

Ps.: kijk bij agenda wanneer er jeugdclub is, of informeer bij jeugdleidster Akke, zie telefoonnummer in artikel hieronder. 

Bezetting Kerkelijk Jeugdwerk Doezum

 

Voorzitter Vacant  
Secretaris Vacant  
Contactpersoon jeugdwerk Akke de Haan-Reitsma Peebos 15, Doezum. tel.: 642445
Penningmeester vacant  
Leden Else van Dijk   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Janko Kuipers  
  Martin Renkema  
  Femke Rubingh  
Leiding club 12-16 Else van Dijk en ...?  Op zondagavond
Leiding club 18+ Janko Kuipers /Martin Renkema  1x per 3 weken: woensdagavond

Jongerenwerker

Stagebegeleider Royal Mission

Contactpersonen ``Kom in de kring (voorheen Kraaiennest)

Jeugdouderling

Vacant

Nog niet bekend.

Femke Rubingh. 

 

 

 

 

Akke de Haan- Reitsma  tel: 642445

Agenda

Geen evenementen

Dagelijkse bijbeltekst

  • Toen hij op het punt stond de Olijfberg af te dalen, begon de hele groep leerlingen vol vreugde en met luide stem God te prijzen om alle wonderdaden die ze hadden gezien. Ze riepen: ‘Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de hemel en eer aan de Allerhoogste!’ -- Lucas 19:37-38