Kom in de kring -Jeugdwerk- Verhaal kinderen

Hallo allemaal,

 

Voor de eerstvolgende keer Kom in de Kring, datum zie bij kopje ``Diensten``.

3 november om 09.30 uur in `t Anker is de eerstvolgende keer.

en daarna:

????.

 

Groeten, ``Kom in de kring``- leiding.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verhaal  voor de kinderen    (om zelf te lezen of voor te lezen.)

Het duurt niet meer zo heel lang dan is 5 december, het feest van Sinterklaas.

Joke heeft er zo’n zin in. Eerst al het schoentje zetten en dan het feest op school. ’s Avonds is het echt feest. Cadeautjes uitpakken en leuke gedichtjes lezen…

Hoe gaat het als je een cadeautje krijgt?  Uitpakken en wegleggen? Of:

uitpakken, blij zijn, dankjewel zeggen, even doorpraten, nog eens naar je cadeautje kijken, er meteen mee aan de slag gaan, een mooi plekje zoeken waar je het neerzet?

Als je blij bent met een cadeautje laat je dat merken.

Door dank je wel te zeggen of door er iets mee te doen. Het kan ook door te zeggen dat je vriendinnetje zoiets ook zo graag zou willen hebben, maar dat zij geen oma heeft die zomaar cadeautjes meeneemt.

In de kerkdienst krijgen wij een heleboel van God. Zijn genade en vrede. Vergeving van onze zonden.

De belofte dat we bij Hem mogen horen voor altijd.

God geeft ons zijn liefde. En dan is het woord weer aan ons. Laten we merken dat we blij zijn? Doen we er iets mee? Denken we ook aan andere mensen? Na de bijbellezing en de preek is het onze beurt, God wacht op ons.

Daarom is de kerkdienst na de preek nog niet afgelopen. We zetten op een rij wat we van God geloven. We denken al zingend na over wat we hebben gehoord.

Terwijl we zingen, loven we God. Misschien wordt er gedoopt. Of Avondmaal gevierd. We danken God in het gebed en door ons geld in de collectezak te stoppen. We stellen onze vragen aan Hem terwijl we bidden. We vragen over dat wat we bij het bijbellezen en in de preek gehoord hebben. We bidden voor onszelf, voor zieke mensen, voor landen waar oorlog is of honger, voor mensen die God niet kennen. En zachtjes fluisterend bid je misschien ook voor dingen die niemand weet, behalve jij.

Nee, na de preek is het nog lang niet voorbij.

Dit is het moment om te loven, te danken en te bidden.

                                          

Here, wij geloven in U, Here,

wij danken U Here, we willen U iets geven.

Here, we willen U iets vragen….

 

Dieta Stokroos

 

Agenda

Geen evenementen

Dagelijkse bijbeltekst

  • Maar omdat God zo barmhartig is, omdat de liefde die hij voor ons heeft opgevat zo groot is, heeft hij ons, die dood waren door onze zonden, samen met Christus levend gemaakt. Ook u bent nu door zijn genade gered. Hij heeft ons samen met hem uit de dood opgewekt en ons een plaats gegeven in de hemelsferen, in Christus Jezus. -- Efeziers 2:4-6