Uitzendingen erediensten

 

 

 

 

 

Via Radio Westerkwartier: Zondag van 09.30- 11.00 uur. FM kabel: 105,9 Mhz. FM Ether: 105,3 Mhz.  

 
zondag 28 juni 2020 Gereformeerde kerk vrijgemaakt Grootegast
zondag 4 juli               Protestantse gemeente de Wilp - Siegerswoude
zondag 11 juli              Protestantse gemeente Doezum
zondag 18 juli             Christelijk Gereformeerde kerk Siegerswoude - de Wilp
zondag 25 juli             Gereformeerde kerk vrijgemaakt Marum
zondag 1 augustus     Gereformeerde kerk vrijgemaakt Leek
zondag 8 augustus    Hervormde gemeente Opende - Kornhorn
zondag 15 augustus  Hervormde gemeente Dorkwerd
zondag 22 augustus  Christelijk Gereformeerde kerk Kornhorn
zondag 29 augustus  Protestantse gemeente Grootegast/Sebaldeburen
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Luisteraars van de KERKOMROEP
Sinds het hervatten van de diensten in de Sint Vituskerk op 20 september 2020, hebt u
deze diensten thuis kunnen volgen via Kerkomroep.nl en Kerkdienstgemist.nl.
Aangezien het uitzenden van de diensten via Kerkdienstgemist.nl sindsdien door veel
kerkleden gevolgd wordt en Kerkomroep.nl nog slechts door enkelen, overwegen wij
alleen nog gebruik te gaan maken van Kerkdienstgemist.nl.
Aangezien wij niet kunnen zien wie nog luistert naar de Kerkomroep, vragen wij deze
gemeenteleden met ons contact op te nemen om met hen te overleggen hoe over te
gaan naar de uitzendingen van Kerkdienstgemist.nl .
 
U kunt bellen met Eelco van Belle 0615068153 of met Bert Oldewarris 613608

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Live luisteren

Er is afgesproken dat de koster de kerkradio een kwartier van tevoren aanzet. Nu heeft de koster in de aanloop naar de kerkdienst meerdere taken, dus kan het zijn dat hij/zij dit een keer wat later doet. Ook moet het systeem nog een paar seconden opstarten. Het kan dus zijn dat de opname dus iets later ‘live’ gaat.

Houdt hier rekening mee. Mocht het zo zijn dat u geen verbinding krijgt dan wil ik u vragen het volgende te doen:

Voor de luisteraars via de kerktelefoon (kastje thuis): Wanneer er geen live uitzending is zal het kastje na 10 seconden automatisch uitgaan. Probeer het kastje dan later nog een keer aan te zetten.

Via internet (via laptop of computer): Vernieuw uw webpagina.

-          Dit kan door op dit symbool bovenaan uw scherm te klikken:

-          Of door F5 in te toetsen op uw toetsenbord (staat bovenaan uw toetsenbord)

Via de app (tablet of mobiele telefoon): Sluit de app en start deze even opnieuw op.

Wanneer u zelf niet zo handig bent met elektronica kunnen wellicht uw buurman/vrouw, kinderen of kleinkinderen u helpen. Lukt dit niet dan kunt u mij ook altijd bellen. 

Terugluisteren dienst

Diegene die na de dienst gelijk naar huis gaan om de dienst terug te luisteren moet ik teleurstellen. Het duurt namelijk even voordat de kerkdienst terug te luisteren is. Kerkomroep heeft mij verteld, dat de dienst ongeveer na een half uur terug te luisteren is. Echter is dit pas vanaf het moment dat de koster de kerkradio uitzet. Heeft u dus even geduld!

Luisteren via kerkradio (kastjes)

Onze kerkradio`s kunnen verbonden worden via de telefoonlijn óf de internetlijn. In het afgelopen halfjaar heb ik een aantal meldingen gehad van kastjes die het niet deden. In de meeste gevallen gaat het om kastjes die aangesloten zijn via de telefoonlijn.

Bij de kerkomroep zijn er de laatste tijd meer meldingen zijn van storingen via de telefoonlijn. Dit komt in veel gevallen door de verbinding én ligt dus buiten het bereik van de kerkomroep. Het ligt dus niet aan de kastjes, maar aan de verbinding. Hier kan dus ook niet in alle gevallen wat aan gedaan worden. Kerkomroep adviseert dan ook om bij aanblijvende klachten over te schakelen naar een internetlijn.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van oud naar nieuw: Helpt u mee?

Om ervoor te zorgen dat iedereen met de eigen kerk kan blijven meeleven, zullen we de gebruikers van de oude website een helpende hand moeten bieden. Helpt u ons mee deze groep mensen te informeren en te helpen?

Mocht u een bezoek brengen bij iemand die gebruik maakt van een PC of laptop, vraagt u dan eens na van welke website men gebruik maakt voor de uitzending. Misschien is er een snelkoppeling naar de oude website gemaakt zodat men met slechts één klik de uitzending krijgt.  Deze snelkoppeling zou dan vernieuwd moeten worden. Of iemand snapt misschien niet welke knoppen gebruikt moet worden bij de nieuwe site en gaat daarom dan maar naar de oude site. In dit geval is het laten zien hoe de nieuwe website werkt al een grote hulp.

Wanneer er een tablet in huis is, dan is de Kerkomroep-App de meest eenvoudige  oplossing.  De app is eigenlijk nog makkelijker te bedienen dan de website, de knoppen zijn groot en u kunt zelfs instellen dat er een melding wordt gegeven dat de uitzending begint.      

Natuurlijk zullen wij zorgen voor berichtgeving naar aanleiding van het gebruik van de oude site.  Ook zal er een vernieuwing van de huidige website plaatsvinden waardoor het bedieningsgemak nog verder vergroot wordt. Met elkaar bereiken we op deze manier zoveel mogelijk mensen. Wij hopen dat iedereen met veel plezier gebruik maakt van de nieuwe site of app!

Verbeterd binnen Kerkomroep.nl

In aanloop naar het stopzetten van de oude versie van Kerkomroep.nl zijn deze week enkele verbeteringen doorgevoerd binnen de nieuwe versie van de website.

Snel kiezen via het hoofdmenu “mijn kerken”.

Net als in de app is nu ook in de website mogelijk om kerken toe te voegen aan “Mijn kerken”. Zo zijn er minder handelingen nodig om bij de kerk uit te komen waar men regelmatig naar luistert of kijkt. Wanneer u een kerk heeft geselecteerd, verschijnt de button “Toevoegen aan mijn kerken”. 

Wanneer u hierop klikt, wordt deze kerk toegevoegd aan de keuzelijst die u aantreft onder de naam “Mijn Kerken” in het hoofdmenu van de website.

Tonen van alle kerken die live uitzenden.

De gebruikers van de oude site zijn gewend dat alle kerken die live zijn, worden getoond in een lijst. Op de startpagina van de nieuwe website worden willekeurig een paar kerken die op dat moment live uitzenden getoond. Dit gaf verwarring omdat men dacht dat “hun kerk” dan niet meer uitzond.

Het is nu mogelijk om een overzicht te krijgen van alle kerken die op dat moment live uitzenden. Er worden nog steeds enkele willekeurige live uitzendingen getoond maar hier treft u nu ook een button aan “Klik hier voor alle live kerken”.

Vergroten van de tekst.

Het is nu mogelijk om de tekst van de website te vergroten. In de rechter bovenhoek treft u A-  en A+ aan. Wanneer u hierop klikt, kunt u de tekst aanpassen.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orde van dienst, zie ook op de website: www.kerkomroep.nl 

 *Klik op provincie Groningen, plaatsnaam en kerkkeuze.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor kerkradioluisteraars is er iedere week een zondagbrief die word samengesteld door D. Stokroos-Steursma: 612998.

Bezorging door Y. Bosma-Pool.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Overzicht van een standaard dienst in Doezum:

-Lied voor de dienst.

 

-Welkom door de Ouderling

 

-(Intochtspsalm)

 

-Votum en groet.

 

-Verootmoedigingsgebed,

 

eventueel met Leefregel, Genadeverkondiging en/of Kyriëgebed, voor de nood van de wereld met eventueel Gloria.(witte zondagen)

 

-Gebed om de Heilige Geest /Zondagsgebed.

 

-Lezingen en liederen. (We maken gebruik van lectoren.)

 

-Verkondiging

 

-Geloofsbelijdenis

 

-Dankgebed, voorbede, stil gebed, Onze Vader.

 

-Collecte

 

-Slotlied.

 

-Zending en Zegen afgesloten met gezongen amen.

Agenda

Geen evenementen

Dagelijkse bijbeltekst

  • Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet. Elia was een mens als wij, en nadat hij vurig had gebeden dat het niet zou regenen, is er drie-en-een-half jaar lang geen regen gevallen op het land. Toen bad hij opnieuw, en de hemel gaf regen, en het land bracht zijn vrucht weer voort. -- Jakobus 5:16-18